Politică

Traian Băsescu nu crede că se va face regionalizare în România

USL „nu este capabilă să genereze progres pentru România” și să ducă la bun sfârșit un proces necesar, așa cum este regionalizarea, a declarat președintele Traian Băsescu.

Întrebat la o emisiune la Digi24 când crede că va fi finalizată organizarea administrativ-teritorială a țării, șeful statului a dat un răspuns tranșant: „Nu cred că se va face”.

„Acest uriaș de 70% din parlament și-a arătat limitele. Nu este capabil să genereze progres pentru România. Reorganizarea administrativă și o Constituție modernă ar fi fost proba că această majoritate uriașă își poate depăși dimensiunea mică din interior și lipsa de viziune. Au probat că nu pot, din păcate, și România a pierdut o ocazie extraordinară, pentru că este foarte puțin probabil să mai ai o majoritate de 70% în următoarele cicluri electorale”, a declarat Traian Băsescu.


„Actualul Guvern și domnul ministru Dragnea au început greșit, au început de la vârf spre bază, în loc să înceapă de la bază spre vârf. Baronii județeni se băteau care să fie șeful regiunii”, a mai spus președintele.

În opinia șeful statului, prioritarea ar fi trebuit să fie comasarea comunelor, comasarea instituțiilor descentralizate din teritoriu (direcții sanitare, inspectorate școlare, inspectorate de poliție) și diminuarea aparatului funcionăresc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter