Politică

Emil Boc: „O monstruoasă coaliţie nu poate propune decât o monstruoasă Constituţie!”

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri, în cadrul dezbaterii privind revizuirea Constituţiei „Democraţia activă – Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor”, că reforma constituţională propusă de actuala putere este una dintre multele reforme eşuate.

„Guvernul Ponta este un guvern al reformelor eşuate şi al taxelor mărite. Reforma constituţională este înmormântată, a fost pusă cruce pe reforma regionalizării iar CFR Marfă se zbate între viaţă şi moarte. Ei beneficiază în continuare de reformele făcute de PDL”, a declarat fostul prim-ministru, Emil Boc.

În opinia fostului premier, „o monstruoasă coaliţie nu poate propune decât o monstruoasă Constituţie”, care distruge principiile statului de drept, începând cu principiul separaţiei puterilor.


„Principiul separării puterilor în stat presupune echilibrul puterilor. Din nefericire, reforma constituţională propusă de actuala putere este făcută împotriva lui Traian Băsescu. Sunt atât de orbiţi încât au uitat că în 2014 preşedintele îşi încheie mandatul şi nu mai poate fi reales”, a mai afirmat Emil Boc.

Dezbaterea „Democraţia activă – Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor” este prima dintr-o serie de astfel de evenimente care au ca temă corecta informare a publicului asupra recentelor propuneri de revizuire a Constituţiei.


Aceasta este o inţiativă a Institutului de Studii Populare, Centrului de Studii Europene, Fundaţiei Hanns Seidel în colaborare cu PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter