Politică

Licitaţia pentru strategia Clujului a fost contestată

<p />Licitaţia privind atribuirea contractului de servicii de consultanţă şi instruire pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Cluj pentru perioada 2014-2020 a fost contestată.

Contestaţia vine din partea firmei Halcrow România. Vă reamintim că forul judeţean a declarat Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT) SA drept câştigător al licitaţiei, cu o ofertă financiară de 316.000 de lei fără TVA. “Vă rugăm să observaţi că societatea care a fost desemnată câştigătoare, respectiv Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA, se află în situaţia existenţei unui conflict de interese, astfel cum acesta este definit de art. 66 şi urm. din OUG nr. 34/2006 având în vedere informaţiile din Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj şi chiar de pe site-ul IRCETT”, se arată în contestaţia depusă de Halcrow.

Concret, cei de la Halcrow fac referire la faptul că autoritatea contractantă, respectiv Consiliul Judeţean Cluj, este acţionar al IRCETT, deţinând un număr de 1.000 de acţiuni şi având o cotă de participare la capitalul social al acestui Institut de 5,06%. Deşi s-a prezentat la licitaţie cu o ofertă financiară mai mare decât cei de la Halcrow, IRCETT a avut un punctaj de 98 de puncte calculat conform grilei din documentaţia de atribuire, care cuprindea mai multe criterii în afara preţului. Printre activităţile de care câştigătorul licitaţiei va trebui să se ocupe se numără organizarea a şase module de instruire privind planificarea strategică, organizarea a cinci workshop-uri pentru elaborarea strategiei, elaborarea unei anchete sociologice în râdul populaţiei judeţului Cluj sau elaborarea şi multiplicarea Ghidului Administraţiei Publice Locale.


 

abonare newsletter