Politică

UPDATE: Fostul primar al Clujului, dat afară din partid, va candida pentru preşedinţia PRM!

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, spune că a aflat că ar fi fost exclus din partid de către Corneliu Vadim Tudor însă acest lucru nu îl va împiedica să candideze pentru preşedinţia partidului la Congresul de la Alba Iulia.

Vadim l-a dat afară din PRM pe Funar (Sursa foto: blog.nouadreapta.org) Vadim l-a dat afară din PRM pe Funar (Sursa foto: blog.nouadreapta.org)

UPDATE: 13.30

Gheorghe Funar aconsideră excluderea sa din partid ca fiind ilegal şi nestatuta şi afirmă că va candida la preşedinţia partidului la Congresul de la Alba Iulia, la care se va discuta excluderea lui Vadim Tudor.


"Voi candida pentru că este nevoie de PRM, în condiţiile actuale, când Ungaria este aproape să ne ia Ardealul. Am aflat că C.V. Tudor m-ar fi exclus din partid, dar acest lucru nu este legal şi statutar, nu putea să mă excludă pentru că Biroul Permanent la care face dânsul referire, nu a avut loc. C.V. Tudor confundă PRM cu căţeii din curtea partidului sau din curtea sa personală, dar PRM nu este proprietatea sa, nu este marcă înregistrată la OSIM", a spus Funar.

Corneliu Vadim Tudor l-a exclus, azi, din PRM pe Gheorghe Funar pentru câteva motive „şocante”, după cum susţine acesta. De fapt, fostul primar al Clujului speră să fie ales, statutar, preşedinte al PRM, sâmbătă la Alba Iulia, în cadrul unui Congresul Extraordinar.


„Şarpele crescut la sînul PRM: Gh. Funar” titrează „Tricolorul” în ultima sa ediţie şi urmează în material: „Împins de la spate de o nevastă abuzivă şi carieristă, care vrea să-l vadă, iar, şef de partid (după ce a băgat în groapă PUNR-ul), Gh. Funar muşcă mîna care l-a făcut senator, timp de 4 ani. (…) Acum, Funar se gudură pe lîngă colonelul de Securitate Dan Voiculescu, căruia (împreună cu colonelul de Securitate Dumitru Badea şi cu politrukul Cornel Ciontu) încearcă să-i vîndă PRM-ul, pe 2.000.000 de euro. N-are nici o şansă, gaşca lui e o şleahtă de fripturişti nenorociţi. Problema acestui Funar este că a stat ascuns, ani de zile, ca un şarpe. Acum l-a durut capul şi a ieşit la drumul mare…”.

Contactat de gândul, Gheorghe Funar i-a dat lui Vadim următoarea replică. “Ce să zică şi el, îmi face nevasta carieristă, ca să pună de-un divorţ. Am aflat şi eu că azi m-a exclus din partid. Aşa o fi vrut muşchiul şi pixul lui, că Biroul nu s-a întâlnit. O aberaţie, evident. Mi-a reproşat că nu zâmbesc, în condiţiile în care ţara este jefuită şi se întâmplă ce se întâmplă, şi că am afirmat că Iisus Hristos nu era evreu, ci pui de dac. Păi, nu spune el în Biblie: Evreii nu fac parte din turma mea?! Aşa spune.” a explicat Funar presupusele motive ale divorţului politic dintre cei doi.


Adevărata cauză a atacului declanşat de Vadim este faptul că Gheorghe Funar va candida sâmbătă, în cadrul Congresului Extraordinar al PRM, de la Alba Iulia, cu şanse reale, la alegerile pentru şefia partidului. “Am fost propus de şefii de filiale. Dacă vine Vadim, nu voi candida. Dar nu va veni, pentru că se teme şi de umbra lui” a spus Funar.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter