Politică

Campanie agresivă pentru şefia UDMR

<p><img class="caption" src="images/stories/01_ianuarie/17_ziua/peter-eckstein-kovacs.jpg" border="0" alt="Peter Eckstein Kovacs" title="Peter Eckstein Kovacs * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Eckstein: “Kelemen este favorizat în campanie”. Kelemen: “Demagogie ieftină”</p> <p>Politicianul clujean Peter Eckstein-Kovacs (foto) – candidat la preşedinţia UDMR - a declarat, sîmbătă, la Sfîntu Gheorghe, că ministrul Kelemen Hunor – contracandidatul său la conducerea Uniunii - , este “privilegiat” în campania electorală internă.</p> <p>Eckstein a arătat sîmbătă că niciunul dintre candidaţii pentru preşedinţia Uniunii nu ar trebui favorizat: “Am propus un cod etic, care conţine principii, respectiv să nu fim preocupaţi de situaţia familială a unuia sau a altuia, lucruri de acest fel. Să nu promitem favoruri, să nu intimidăm. (...) Este şi un capitol care vorbeşte despre egalitatea de şanse. E normal, dacă vorbim de egalitate de şanse, să nu folosim aparatul UDMR în campanie sau, dacă îl folosim, să îl folosim toţi, pe bază de egalitate”, a spus Eckstein.</p>

Kelemen este “favorizat”

Politicianul clujean a adăugat că, în această campanie electorală internă a UDMR, contracandidatul său, Kelemen Hunor, este privilegiat. “Cred că, în această campanie electorală, unul dintre candidaţi are o situaţie privilegiată. Mi se pare impardonabil ca domnul Kovacs Peter, responsabil cu organizarea Congesului, să îşi permită ca pe blog să facă, deschis, campanie pentru domnul Kelemen Hunor. Nu mi se pare corect deloc, noi toţi (candidaţii - n.r.) sîntem ai UDMR. Ceea ce mie mi se pare absolut nepotrivit este că liderii de filiale sînt cu frica în sîn”, a spus Eckstein.

“Demagogie ieftină”

La rîndul său, Kelemen Hunor a declarat că “nimeni nu a intimidat pe nimeni”.


“Nu văd nici un lider UDMR cu frica în sînge şi nu cred că sînt oameni care pot fi influenţaţi şi care pot fi intimidaţi. Este o demagogie ieftină, eu nu cred că despre aşa ceva ar trebui să vorbim, ci despre programe. Eu nu prea vorbesc despre domnul Eckstein, fiindcă nu am despre ce vorbi. Mă bucur că el vorbeşte despre mine, asta înseamnă că persoana mea, pentru el, este destul de importantă. (…) Eu cînd vorbesc, vorbesc despre ceea ce fac eu, ce propun eu şi ce sînt eu”, a declarat Kelemen.

Marko s-a retras după 18 ani

La şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR din 11 decembrie 2010, desfăşurată la Tîrgu Mureş, preşedintele UDMR Marko Bela a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia Uniunii, după 18 ani în care a deţinut acestă funcţie.


Pentru funcţia lui Marko, s-au înscris în cursă consilierul prezidenţial Eckstein-Kovacs Peter, ministrul Culturii Kelemen Hunor şi liderul grupului parlamentar al deputaţilor UDMR, Olosz Gergely. Acesta din urmă şi-a anunţat candidatura săptămîna trecută, miercuri, şi propune o reformă de “profunzime” în cadrul formaţiunii.

Olosz Gergely şi Eckstein-Kovacs Peter au semnat, sîmbătă, la Sfîntu Gheorghe, un cod etic pentru alegerile interne pentru preşedinţia Uniunii, în care propun o campanie corectă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter