Politică

Boc despre Ponta: Pentru shopping nu trebuia să ia o aeronavă să meargă în China

Fostul premier Emil Boc afirmă că actualul prim-ministru Victor Ponta nu a plecat cu niciun mandat şi nu a venit cu niciun proiect din vizita în China, adăugând că pentru shopping acesta nu trebuia să ia o aeronavă, ci putea merge privat, cu Turkish Airlines.

sursa foto: forbes.ro sursa foto: forbes.ro

Emil Boc a declarat că preşedintele Traian Băsescu avea dreptate atunci când l-a criticat pe Victor Ponta pentru vizita în China. “L-a criticat pe Ponta pentru că nu a văzut nimic concret. Mi se pare firesc. Nu a plecat cu niciun mandat, nu a venit cu niciun proiect. Pentru shopping nu trebuia să ia o aeronavă să meargă în China, se putea duce şi privat, cu Turkish Airlines”, a afirmat Boc.

Întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, cum comentează faptul că premierul Ponta a afirmat că nu avea nevoie de mandat pentru vizite, Boc a precizat că “asta e capacitatea de înţelegere a unui prim-ministru care nu ştie să citească Constituţia, când spune că preşedintele este şeful statului nu spune că este şeful statului doar în raport cu UE şi nu în raport şi cu alte ţări din lume. Atâta înţelege, atâta poate, ce să-i faci, nu ai altă alternativă”.


El a menţionat că după vizita pe care a făcut-o în China, în timpul mandatului său de prim-ministru, a lăsat cinci proiecte mari care sunt, în continuare, pe agenda Guvernului, şi anume investiţiile de la hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, Centura de Sud a Capitalei, podul de la Brăila, investiţiile de la Rovinari şi Turceni, aflate în fază de finalizare, şi un proiect stabilit cu prim-ministrul chinez.

Traian Băsescu declara, joia trecută, că turneul lui Victor Ponta în China a fost “catastrofal ca imagine şi eficienţă”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter