Politică

Clujul s-ar putea înfrăţi cu un oraş din Vietnam

<p><img src="documente/stories/03_martie/22_ziua/ambasador.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0pt none;" />Ambasadorul Vietnamului în România, Nguyen Quang Chien, s-a întâlnit ieri cu primarul Clujului, Sorin Apostu.</p> <p> </p>

 

Cu această ocazie, au fost aduse în discuţie relaţiile de colaborare actuale şi viitoare dintre Cluj-Napoca şi Vietnam, precum şi o posibilă înfrăţire a Clujului cu un oraş vietnamez. Nguyen Quang Chien a efectuat o vizită la Cluj-Napoca cu ocazia Zilelor Filmului Francofon, dedicate anul acesta Vietnamului şi Cambodgiei.


„Excelenţa Sa a adus în discuţie faptul că centrul universitar şi oraşul cultural Cluj-Napoca reprezintă în continuare un pol de atracţie pentru Vietnam. Desigur, la ora actuală numai prin aceste două relaţii avem practic contacte. Domnia sa propunea ca, în viitor, inclusiv cele de ordin economic să fie relaţiile care vor domina în ceea ce înseamnă apropierea Cluj-Napoca – Vietnam. De asemenea, s-a propus aici găsirea unui oraş din Vietnam cu care să ne înfrăţim, asemănător din punct de vedere universitar, cultural şi economic”, a declarat primarul Sorin Apostu după întâlnire.

La rândul său, ambasadorul Vietnamului în România a apreciat bunele relaţii dintre Cluj şi ţara sa, menţionând că îşi doreşte o dezvoltare a contactelor pe diverse planuri. „Mă aflu la Cluj-Napoca pentru a participa la diverse activităţi culturale organizate de Centrul Cultural Francez de aici cu ocazia Zilelor Filmului Francofon. Mă bucur foarte mult să descopăr oraşul. Vreau să mulţumesc Clujului pentru ajutorul eficient dat în formarea tinerilor vietnamezi şi pentru că a contribuit la consolidarea prieteniei dintre locuitorii oraşului şi vietnamezi. Vrem să continuăm tradiţia şi valorizarea acesteia, dar dorim şi o cooperare economică fără să uităm de aspectele culturale şi educative”, a spus Nguyen Quang Chien. M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter