Politică

Uioreanu vrea să candideze la şefia filialei PNL Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la şefia filialei judeţene a PNL, la alegerile programate în 14 septembrie, în condiţiile în care actualul lider, senatorul Marius Nicoară, a afirmat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Horea Uioreanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că filiala judeţeană Cluj a PNL trebuie să obţină rezultate importante la alegerile europarlamentare de anul viitor şi la cele prezidenţiale.

"În discuţiile avute lunile trecute, dacă îmi depun candidatura la preşedinţia filialei judeţene Cluj a PNL la alegerile din 14 septembrie, am spus că voi avea discuţii cu primarii, cu consilierii şi, dacă voi avea susţinere, voi cugeta asupra candidaturii. Anunţ acum intenţia de a candida, de a începe discuţii pentru formarea unei echipe care să mă susţină. Avem paşi mari de făcut anul viitor, de a avea rezultate importante la alegerile europarlamentare de anul viitor şi la cele prezidenţiale, pentru alegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte al României", a spus Uioreanu, potrivit Mediafax.


Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că va face "un pas lateral" şi nu va mai candida la funcţia de preşedinte al filialei.

"Am condus timp de 12 ani PNL Cluj şi a intervenit uzura şi oboseala unei asemenea funcţii. Nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al filialei judeţene la alegerile din 14 septembrie şi mă bucur că Horea Uioreanu are energia de a candida pentru această funcţie. Nu fac un pas în spate, ci unul lateral, voi rămâne în noua echipă", a spus Nicoară.


Potrivit acestuia, Horea Uioreanu va fi un "un element de continuitate" în PNL Cluj, în condiţiile în care acesta este co-fondator al filialei.

"Eu am dus sus ştacheta, PNL Cluj a ajuns cel mai puternic partid din judeţul Cluj. Am convingerea că noua echipă va fi una performantă şi va atinge obiectivele propuse, un rezultat bun la europarlamentare şi prezidenţiale", a spus Nicoară.


Marius Nicoară şi Horea Uioreanu sunt membri ai PNL Cluj din ianuarie 1990.

Horea Uioreanu a fost deputat al PNL de Cluj timp de două mandate, între 2004 şi 2012, iar la alegerile locale din iunie 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter