Politică

Cine sunt politicienii USL „măcinați de grija țării”?

În timpul guvernului Boc, vituperau împotriva „corupției și nepotismelor” celor aflați în fruntea țării. Erau îngrijorați de nivelul de trai al cetățenilor și se prăpădeau de neputința de a îndrepta lucrurile din țară. Plângeau de grija banului public și îi vedeai hotărâți să moară cu corupția de gât. Cetățeanul care a mers la vot pare să-i fi crezut, astfel încât au câștigat alegerile cu o majoritate enormă.

Nașul și la Famiglia Nașul și la Famiglia

Ce fac astăzi politicienii USL, acești oameni care se declarau morți de grija țării? Strânși în haita intereselor de grup, au ochit posturile cheie și acum parazitează banul public. Care sunt competențele care îi recomdandă pentru acele posturi grase? Sunt soții, veri, fini sau doar simpli amici și tovarăși de afaceri cu statul ai politicienilor USL. Iată câțiva dintre aceștia:

Pupilii Abramburicăi


Iubita ministrului Cercetării, Mihnea Costoiu, este fiica fostului prim-secretar PCR al județului Vrancea. Daniela Cristina Ghițulică a fost șefa de cabinet a Ecaterinei Andronescu și partenera de afaceri a soțului acesteia, Laurențiu Andronescu, iar mai nou a devenit directorul de cabinet al ministrului Educației, Remus Pricopie. Partenera de viață a ministrului Cercetării mai este și profesor la Universitatea Politehnică București, dar și expert ARACIS, agenția care evaluează și acreditează universitățile în România, dezvăluie portalul de știri Ziare.com.

Însă nici soția ministrului Educației Remus Pricopie, Camelia Pricopie nu s-a lăsat mai prejos. Fost consilier la Secretariatul General al Guvernului, ea a fost „împinsă” la Banca Națională a României. Camelia Pricopie este și ea expert în educație, dar la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, unde a lucrat la proiecte finanțate cu fonduri europene, potrivit gandul.info, citat de același site.


Mafia liberală și verișoara premierului

Laura Chițoiu, soția ministrului Finanțelor Daniel Chițoiu, este – nici mai mult nici mai puțin! – director în Autoritatea de Supraveghere Financiară, al carei șef este nașul familiei, liderul liberal Dan Radu-Rusanu.


Pentru că a picat inițial examenul de titularizare ca notar public, dezvăluie Ziare.com, soția ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Vanda Vlasov, fiica președintelui Camerei de Comerț a României, a fost „pedepsită” cu un post gras la Curtea de Arbitraj.

Verișoara primară a premierului Ponta nu este altcineva decât soția ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. Rodica Cazanciuc a avansat fără nicio haltă direct de la postul de helpdesk manager la Tarom până la cel de director în Autoritatea Aeronautică Civilă Română.


În ceea ce-l privește pe ministrului Marilor Proiecte, Dan Șova, prietena sa și proaspăta mămică Vasilica Vali Staicu a avut nu doar ambiții profesionale, ci și politice. Tânăra juristă este secretar III în Ambasada României la Londra, dar și vicepreședinte al PSD Belgia, mai informează Ziare.com.

L-am lăsat la sfârșit pe orădeanul Nicolae Varga, personaj de care n-au auzit nimeni până acum dar care are „meritul” de a fi soțul ministrului delegat pentru Ape, Lucia Varga. În ce post poutea să ajungă oare domnul Varga după ce soția sa a ajuns deputat USL de Bihor și ministru? Unde altundeva decât în fotoliul de director la Hidroelectrica Oradea, post în care a fost numit în luna iulie 2012!

Ultimele Stiri
abonare newsletter