Politică

Patru noi licitaţii pentru deşeuri

<p>Consiliul Judeţean pregăteşte închiderea rampelor neconforme, dar şi construirea staţiilor de transfer.</p>

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că a transmis spre publicare pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţurile de participare în vederea demarării procedurilor de achiziţie publică pentru patru noi proceduri care fac parte din planul de achiziţii aferent proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”.

Prima dintre licitaţii se referă la închiderea şi ecologizarea depozitelor de deşeuri urbane neconforme din judeţul Cluj, a cărui valoare estimată fără TVA este de aproape 12,5 milioane de euro. O a două procedură de licitaţie vizează construcţia a trei staţii de transfer. Contractul, estimat la o valoare de 5,6 milioane de euro fără TVA vizează atât realizarea efectivă a lucrărilor de construcţie aferente celor trei staţii de transfer, cât şi furnizarea de containere pentru fiecare dintre acestea, în paralel cu achiziţionarea de camioane de transport.


 

Echipamente pentru deşeuri



O a treia licitaţie va fi organizată pentru achiziţionarea de echipamente pentru colectarea deşeurilor, a cărui valoare estimată fără TVA este de circa 3,5 milioane de euro. Contractul prevede furnizarea a 7.820 de pubele de plastic de 1,1 m³, 21.000 de pubele pentru compostare, precum şi containere pentru deşeuri speciale. O ultimă licitaţie va fi organizată pentru livrarea de echipamente pentru depozitul de deşeuri, a cărui valoare estimată fără TVA este de aproximativ 1 milion de euro. Contractul prevede achiziţionarea unui compactor depozit, a unui încărcător hidraulic pe roţi şi a trei camioane pentru depozit.

„Prin publicarea pe SEAP a acestor anunţuri de participare marcăm o serie de noi paşi concreţi înainte în ceea ce priveşte materializarea acestui proiect de o mare importanţă pentru întreg judeţul Cluj. Ne dorim foarte mult ca, pentru fiecare din cele patru contracte de achiziţie de lucrări, bunuri şi echipamente, să avem un concurs larg de oferte, astfel încât preţul final plătit de noi să fie mai scăzut decât cel estimat şi astfel să putem realiza economii semnificative la bugetul judeţului”, a declarat vicepreşedintele forului judeţean, Radu Bica.

Ultimele Stiri
abonare newsletter