Politică

Aquapark-ul Clujului, 43,7 milioane de lei

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/21_ziua/aquapark.jpg" border="0" alt="aquapark" title="Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, amenajarea Aquaparkului din Grigorescu va costa în jur de 10 milioane de euro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Investiţia va fi realizată prin concesiune şi va presupune inclusiv ridicarea unui hotel pe actuala locaţie a ştrandului „Sun”.</p>

Viitorul aquapark al Clujului, care va fi construit în cartierul Grigorescu, pe amplasamentul actualului ştrand „Sun”, va costa 43,7 milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro, plus TVA.

Proiecte privind studiul de fezabilitate al proiectului şi indicatorii tehnico-economici, precum şi studiul de fundamentare a deciziei de concesionare a aquapark-ului vor fi dezbătute mâine de consilierii locali. Potrivit municipalităţii, oportunitatea promovării unei astfel de investiţii este dictată de necesitatea creării de noi spaţii pentru agrement, având în vedere obiectivele existente pe teren.


Viitorul aquapark va curpinde, printre altele, o construcţie pentru adăpostirea ştrandului acoperit, bazin de înot, grupuri sanitare, vestiare, spaţii de depozitare, spaţii tehnice, spaţii de cazare, spaţii de alimentaţie publică, spaţii comerciale, spaţii verzi, plajă, loc de joacă pentru copii şi parcări auto.

„Principala atracţie a zonei de agrement va fi construcţia propusă ce va adăposti aquapark-ul, practic un complex, acoperit-închis, de bazine şi tobogane de diferite forme şi funcţiuni auxiliare (grupuri sanitare, vestiare, spaţii de depozitare, spaţii tehnice) şi conexe (spaţii de cazare, spaţii de alimentaţie publică, spaţii comerciale)”, se precizează în referatul anexat proiectului de hotărâre.


 

Concesiune pe 49 de ani



Durata contractului de concesiune a lucrărilor pentru realizarea şi exploatarea complexului tip aquapark a fost stabilită la maxim 49 de ani, cu posibilitate de prelungire prin act adiţional, o singură dată, pentru o perioadă ce nu poate depăşi jumătate din durata iniţială. Prelungirea se poate face doar cu aprobarea prealabilă a Consiliului Local.

Vă reamintim că, în urmă cu două luni, consilierii locali şi-au dat girul pentru începerea demersurilor privind găsirea unui investitor care să construiască un aquapark în cartierul Grigorescu, acum fiind gata studiul de fundamentare. „Dorim să găsim un investitor care, din resurse financiare proprii, să construiască o bază de agrement, inclusiv acoperită, cu bază de tratament şi hotel, practic un întreg complex. După şase ani de litigii, Primăria a definitivat procedurile pentru reglementarea situaţiei terenurilor din zona ştrandului Sun, ultimul teren fiind cel obţinut prin clarificarea vecinătăţilor cu concesiunea Cora pentru 7000 de metri pătraţi. Prin urmare, avem acum 50.000 de metri pătraţi disponibili pentru viitorul complex”, a arătat primarul Sorin Apostu la vremea respectivă.

abonare newsletter