Politică

Străzi reabilitate în Cluj-Napoca

<p /><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/21_ziua/drum-stricat.jpg" border="0" alt="drum stricat gropi" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Studiile de fezabilitate a cinci străzi vor fi votate mâine în şedinţa Consiliului Local.

Consilierii locali clujeni vor vota, în şedinţa ordinară de mâine, studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectelor de modernizare a mai multor străzi din oraş.

Pe listă se află străzi precum Oaşului, Făgetului, Gheorghe Doja, Bethlem Gabor sau Dumul Sfântul Ioan, a căror valoare totală ajunge la peste 47 de milioane de lei. De exemplu, valoarea totală a investiţiei de pe strada Oaşului se ridică la 18,9 milioane de lei fără TVA, durata de realizare a lucrărilor fiind de 12 luni. Potrivit documentaţiei ce urmează să fie votată de aleşii locali, pe strada Oaşului se urmăreşte extinderea carosabilului acolo unde amplasamentul permite acest lucru. De asemenea, lucrările prevăd trotuare, aleveole pentru mijloacele de transport în comun şi racordarea cu drumurile laterale.


Pe strada Făgetului s-a studiat un tronson cu o lungime de 3451 metri liniari, carosabil cu două benzi de circulaţie având lăţimea de aproximativ 3 metri liniari pentru fiecare bandă. Se doreşte atât înlocuirea sistemului rutier, cât şi extinderea carosabilului acolo unde este posibil, amenajarea de alveole pentru mijloacele de transport în comun ori amenajarea de trotuare în funcţie de cum permite amplasamentul. Lucrările de modernizare a străzii Făgetului vor costa 9,2 milioane de lei fără TVA şi vor fi gata în 8 luni de zile.

Pe strada Gheorghe Doja din cartierul Andrei Mureşanu se vor face lucrări de modernizare în valoare de 2,1 milioane de lei fără TVA, durata de realizare prevăzută fiind de 6 luni.


Proiectul de modernizare a străzii Bethlem Gabor din cartierul Dâmbul Rotund presupune, printre altele, crearea de locuri de parcare. Lucrările au valoare estimată de aproape 900.000 de lei fără TVA şi o durată de realizare de 4 luni.

Modernizarea Drumului Sfântul Ioan va costa municipalitatea 16 milioane de lei fără TVA şi va avea o durată de realizare a lucrărilor de 12 luni. Potrivit proiectelor de hotărâre, toate aceste modernizări de străzi din municipiu vor avea ca sursă principală de finanţare bugetul local.

abonare newsletter