Politică

Boc: “Crin Antonescu este un ignorant al Constituţiei”

Fostul premier Emil Boc a declarat, vineri, că liderul PNL, Crin Antonescu este un mare ignorant al Constituţiei, deşi este preşedintele Comisiei constituţionale şi sfidează statul de drept atacând o instituţie fundamentală cum este CC, pentru că ceea e i-a convenit ieri nu-i mai convine astăzi.

"Crin Antonescu este un ignorant al Constituţiei, un ignorant în materie constituţională. În primul rând, critica decizia Curţii Constituţionale pentru că a aplicat o prevedere din Codul de bune practici al Comisiei de la Veneţia prin Drept. Antonescu trebuie să ştie că regulile statului de drept se respectă şi atunci când ne plac, şi atunci când nu ne plac. Domnul Antonescu a fost mulţumit când, în 2012, CC a respins comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare invocând o prevedere din Codul de bune practici al Comisiei de la Veneţia, care spunea că un an de la alegeri nu poţi să modifici legislaţia electorală. Nu ne-a convenit, dar am acceptat acea decizie a CC. Astăzi, CC a spus exact acelaşi lucru: nu puteţi cu un an înainte de referendum să modificaţi prevederile cu privire la referendum", a declarat presei Emil Boc.

El a subliniat că a atras atenţia, înainte cu trei luni de începerea procesului de revizuire a Constituţiei, că nu se poate face referendum cu un an înainte de modificarea legislativă.


"În consecinţă, Crin Antonescu este un mare ignorant al Constituţiei, deşi este preşedintele Comisiei constituţionale, sfidează statul de drept atacând o instituţie fundamentală cum este CC şi trebuie să înţeleagă că o instituţie a statului de drept trebuie respectată indiferent dacă îţi place sau nu o decizie pe care o dă, iar aceasta trebuie respectată şi aplicată. Dar, pentru că nu-i convine astăzi ceea ce i-a convenit ieri, demonstrează ignoranţa supremă în materie de Constituţie. Locul domniei sale nu era acolo, de preşedinte al Comisiei Constituţionale", a conchis Emil Boc.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, joi, că, prin decizia în privinţa pragului la referendum, Curtea Constituţională şi-a excedat atribuţiile, luând o hotărâre fără precedent.


"Curtea Constituţională, prin prevederile legii ei de organizare, se pronunţă asupra unui act normativ dacă este sau nu este constituţional, nu când intră în vigoare. Nu prescrie, nu adaugă la Constituţie, când intră în vigoare", spunea Antonescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter