Politică

Primarul oraşului Montreal a fost ARESTAT pentru fapte de corupție

<p><strong>Michael Applebaum, primarul oraşului Montreal, a fost arestat, luni dimineaţa, şi urmează să fie audiat în cursul zilei de anchetatorii din cadrul unităţii anticorupţie, a transmis un jurnalist al AFP, potrivit Mediafax.ro. </strong></p>

Arestarea sa şi a altor două persoane se înscrie în cadrul anchetei privind multiplele afaceri de corupţie care afectează oraşul din Quebec de peste un an şi care au condus la demisia precedentului primar, Gerald Tremblay, în noiembrie.


Arestarea lui Applebaum ar putea determina punerea oraşului Montreal sub tutela Guvernului provincial.

Investigaţiile efectuate în paralel de Comisia de anchetă publică Charbonneau şi Unitatea Permanentă Anticorupţie (UPAC) a poliţiei au condus, de la începutul anului, la multiple dezvăluiri despre un sistem de corupţie în care sunt implicaţi oficiali din cadrul primăriei, numeroşi antreprenori de construcţii şi criminalitatea organizată.


Sistemul consta în trucarea unor licitaţii pentru antreprenori, care plăteau o parte din onorarii partidului primarului precedent şi aripii din Montreal a mafiei italiene ce supraveghea funcţionarea stratagemei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter