Politică

Traian Băsescu, despre căsătoriile gay: "Sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui"

<p><strong>Şeful statului, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiune, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că "fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui" şi că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie "este problema lor", potrivit Mediafax.ro.<br /></strong>


"Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei. Alţii poate au alte percepte. Este problema lor", a afirmat preşedintele Băsescu, duminică, în emisiunea difuzată de PRO TV.

De asemenea, el a subliniat că reglementarea acestei probleme prin interdicţii incluse în Constituţie este "o mare greşeală", deoarece "nu se ştie ce evoluţii vor fi".

"Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui, inclusiv această libertate, pentru că ce facem fiecare între pereţii casei noastre este problema noastră. Şi a intra în această zonă, a o reglementa cu interdicţii prin Constituţie, este o mare greşeală. Avem un Cod civil care spune ce înseamnă familia, care reglementează relaţiile şi nu se ştie ce evoluţii vor fi. Nu treci în Constituţie ceva ce mâine s-ar putea să fie modificat", a mai spus şeful statului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter