Politică

Băsescu: "Nu sunt atât de pesimist cu privire la evoluţia economiei"

<p><strong>Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV,  că are o relaţie deschisă cu premierul Victor Ponta, cu care vorbeşte de 2 - 3 ori pe săptămână.  <br /></strong>


"Eu nu sunt atât de pesimist cu privire la evoluţia economiei. Cred că în România nu va creşte şomajul, ceea ce este un prim pas bun. Absorbţia fondurilor europene ar da un plus de forţă de muncă. Cred că board-ul FMI va valida încheierea celui de-al doilea acord, cel care e în desfăşurare. România nu mai e în austeritate, dar a trecut la faza la care drămuieşte mai corect banii publici din punct de vedere al populismelor. Liderii PNL au anulat un acord cu FMI în timpul guvernului Tăriceanu şi au dus ţara în colaps. Din acest punct de vedere e bine să fie rezervaţi.", a afirmat şeful statului.

Băsescu: "Discuţiile mele cu premierul sunt extrem de deschise"


Întrbat cum colaborează cum premierul, Băsescu a spus că, relaţiile cu Victor Ponta, ele sunt extrem de deschise, cei doi vorbind de 2 - 3 ori pe săptămână.

"Discuţiile mele cu premierul sunt extrem de deschise. Vorbim destul de des, de cel puţin 2-3 ori pe săptămână, şi ne şi întâlnim. Nu e vorba despre o reevaluare, ne ştim foarte bine unul pe altul, nu cred că ne schimbăm punctele de vedere, dar politica ne-a obligat să colaborăm", a declarat Traian Băsecu.

abonare newsletter