Politică

Crin Antonescu dă înapoi: Votul pe definirea familiei va fi reluat

<p><strong><img src="documente/stories/constitutie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a arătat, luni, dispus să renunţe la amendamentul constituţional privind definirea căsătoriei ca uniune între „un barbat şi o femeie". „Vom reveni la vot, dacă se va solicita, tema definirii instituţiei familiei", a anunţat Antonescu.</strong></p>

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că liderii USL s-au înţeles în privinţa controversatului amendament legat de definirea familiei.

„Lucrurile vor fi simplicate printr-un vot în comisii. Vom reveni la vot, dacă se va solicita, pe tema definirii instituţiei familiei (...). Totul este reglementat între noi, putem să mergem mai departe cu alt proiect", a anunţat liderul PNL, potrivit Ziare.com.


 

Vă reamintim, săptămâna trecută, Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei a aprobat introducerea unei prevederi în legea supremî conform căreia familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între „un barbat şi o femeie". Amendamentul a fost susţinut puternic de Crin Antonescu, care a declarat că „familia e familie, căsătoria este căsătorie şi ea se face între un barbat şi o femeie". Prevederea a stârnit protestul organizaţiilor de apărare a drepturilor minorităţilor sexuale, fiind intrepretat ca o interdicţie privind căsătoriile gay. Împotrivă s-a situat şi premierul Victor Ponta, acesta susţinând că „nu trebuie să punem în Constituţie o mulţime de interdicţii".

abonare newsletter