Politică

UPDATE -- EXCLUSIV: UNDE este primarul Emil BOC?

<p> </p> <p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/10/primaria 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Emil Boc a dispărut discret și nimeni nu știe UNDE.</strong></p>

Mai multi lideri ai PDL, printre care și primarul Clujului, se află în aceste zile într-o vizită oficială în China, în căutare de investitori.

Obiectivul vizitei, care se desfășoară între 11 și 17 iunie, este stabilirea unor contacte în vederea realizării unor parteneriate economice și de afaceri pentru viitor. Un obiectiv important este stabilirea unui mecanism de colaborare economică de durată între orașele Beijing, Shanghai și municipiul Cluj-Napoca.


Delegația română - din care fac parte fostul premier Emil Boc, președintele PDL, Vasile Blaga, vicepreședinții Anca Boagiu și Andreea Paul, precum și secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur - se va întâlni cu oameni de afaceri, dar și cu reprezentanți ai conducerii de stat chineze.

UPDATE

Chinezii şi-au declarat deja interesul pentru construcţia Tarniţa-Lăpuşteşti

Chinezii au bifat două vizite în România doar în acest an. În aprilie, reprezentanţii constructorului celei mai mari hidrocentrale din lume, China Gezhouba Corporation, au negociat, cu autoritaţile locale şi naţionale posibilitatea unei investiţii în proiectul hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti.


„Am făcut o vizită şi la Traniţa. Tehnic, cred că este un proiect frumos.Compania noastră este dispusă să lucreze cu specialişti români pentru a găsi soluţii pentru a realiza acest proiect, atât tehnice, cât şi financiare. Ştiu că investiţia are un rol important pentru sistemul energetic din România”, declarat atunci Shi Li, vicepreşedintele China Gezhouba Corporation, în cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri la Prefectură.


În mai, o delegaţie din provincia Shandong anunţa că mai multe companii ar fi interesate să investească în judeţul Cluj, principalele domenii vizate fiind construcţii de maşini agricole, energie solară şi textile.


Directorul general adjunct al Departamentului de Comerţ din cadrul provinciei Shandong, Yan Zhaowan, declara la o întâlnire la Prefectură, că în judeţ este un foarte bun mediu de afaceri şi există parcurile industriale, unde se pot discuta cooperări economice.

„Suntem foarte bucuroşi să discutăm afaceri la Cluj. Misiunea noastră este să găsim oportunităţi de afaceri, ţinând cont de relaţiile de înfrăţire dintre Shandong şi Cluj. Aveţi la Cluj un foarte bun mediu de afaceri, aveţi parcurile industriale unde putem discuta despre cooperări economice. Companii chineze din Shandong sunt interesate în investiţii din domeniul energiei solare, maşini agricole, procesarea alimentelor şi textile. În provincia Shandong, multe companii ştiu foarte multe despre judeţul Cluj”, a spus Zhaowan.

abonare newsletter