Politică

BREAKING NEWS -- Baconschi a demisionat din PDL: "Plec fără resentimente"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/03/conventia_pd-l_2013_-_teodor_baconschi_1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul ministru Teodor Baconschi a demisionat din PDL în această seară, informează EVZ.ro.</strong>

"Domnule Preşedinte Vasile Blaga prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că – alături de preşedintele Traian Băsescu – PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească", se arată în scrisoarea trimisă de Teodor Baconschi președintelui PDL, Vasile Blaga.

Baconschi mai scrie că după "dezastrul electoral" din decembrie 2009 a susținut moțiunea "Reformiștii", alături de Monica Macovei, "care s-a bucurat de mai mult ecou în afara partidului decât în interior" și că actuala conducere a partidului îi consideră inutili sau chiar dăunători.


Fostul ministru de Externe a mai afirmat că pleacă din PDL fără resentimente.

Vă reamintim că Teodor Baconschi a fost amenințat cu excluderea din partid la începutul acestei săptămâni, numele său fiind vehiculat alături de  cele ale lui Cristian Preda și Toader Paleologu.


De asemenea, consilierul prezidențial Daniel Funeriu, fost ministru al Educației Naționale în cabinetul condus de Emil Boc, a demisionat din PDL.

Citește aici textul integral al demisiei ministrului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter