Politică

PDL decide soarta membrilor care au „denigrat“ partidul

<p> <h2><span style="font-weight: 400;"><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/31/pdl%20m9%20%20-%20boc%20tise%20blaga%20paul%20buda.jpg" border="0" style="margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px; float: left;" />Întâlnirea democrat liberalilor de luni, din cadrul Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL s-ar putea lăsa cu câteva excluderi din partid. Totuşi, liderul formaţiunii, Vasile Blaga, a declarat vineri, la Cluj, că nu există o „listă de excluderi" şi că nu îşi doreşte să plece nimeni din PDL, recunoscând, pe de altă parte, că este „deranjat de denigrari".</strong></span></span><span style="font-weight: 400;"><span style="font-size: small;">

Astfel, prezent la Cluj la o dezbatere a Departamentului de administraţie publică al PDL, Blaga a atras atenţia asupra faptului că „unii colegi în loc să lupte cu USL, atacă partidul“. „Nu există o listă cu excluderi. Partidul este în plin proces de reconstrucţie în teritoriu, chiar şi la Cluj. Observ colegi din partid care în loc să lupte cu USL, atacă partidul. Nu este însă o ţintă să excludem oameni din partid”, a spus Blaga.

Blaga către Baconschi: „Ciocul mic!“

Întrebat ce îi reproşează fostului ministru de Externe Teodor Baconschi, preşedintele PDL a răspuns că încearcă să fie foarte elegant şi i-a transmis că nu crede că acesta este în situaţia „să declare PDL o adunătură de putregai şi de a da lecţii de morală, ci dimpotrivă, vreo şase luni, vorba cuiva din partid, ciocul mic". În ceea ce îl priveşte pe Cristian Preda, Blaga a adăugat că acesta critică PDL şi pe cine l-a condus „din prima zi în care a fost ales europarlamentar".


Cristi Preda, pe blog: „Nu voi retracta nimic“

Cristian Preda spune însă că nu va „retracta nimic" şi că nu are nimic de obiectat PDL, fiind solidar cu membrii simpli, dar consideră că „BPN e în afara Statutului" privind constituirea guvernului alternativ. „Faptul că am cerut aplicarea Statutului PDL şi organizarea unui guvern din umbră mi-a atras nenumărate critici şi o nouă propunere de excludere. Nu e nimic nou. (...) Cine va privi în urmă va vedea că aşa-numitele atacuri la care am supus partidul au fost, de fiecare dată, propuneri absolut banale, de bun simţ, cum se spune. (...) Aşa se va întâmpla, sunt convins, şi cu propunerea de a aplica statutul cu rigoare, şi nu în funcţie de umori (cum e acum, în epoca Unificatorului)", a scris Preda, la sfârşitul săptămânii, pe blogul său.

Cine este pe lista neagră?

Propunerea privind excluderile din PDL a venit săptămâna trecută, din partea vicepreşedintelui partidului, Alin Popoviciu. Acesta a declarat, marţi, că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL. Între timp, Daniel Funeriu a demisionat din PDL. Tensiunile au început să apară în PDL după alegerile din 23 martie, în urma cărora Vasile Blaga a obţinut un nou mandat în fruntea PDL. Atunci, atât cei care au susţinut moţiunea Elenei Udrea cât şi „reformiştii" Monicăi Macovei au continuat să critice în mod constant noua conducere democrat-liberală.


Papahagi demisionează în semn de solidaritate

Tot în cursul săptămânii trecute, democrat liberalul clujean Adrian Papahagi a avertizat că va demisiona din PDL dacă Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu sunt excluşi, aşa cum a propus vicepreşedintele partidului, Alin Popoviciu. „Am fost oripilat de propunerea făcută în termeni extrem de agresivi de Popoviciu, de a exclude gruparea reformiştilor. Deşi nu sunt vizat, mi se pare că demisia ar fi un gest de solidaritate. Sper totuşi ca partidul să fie suficient de inteligent să înţeleagă faptul că are nevoie de aceşti oameni. Sper totuşi să nu fie cazul ca aceşti oameni să plece din partid. Popoviciu nu reprezintă vocea partidului, PDL nu se reduce la el“, a spus atunci Papahagi.

abonare newsletter