Politică

Ponta: „DESPĂGUBIRILE Bechtel vor fi acoperite din BUGET”

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/30/-victor-ponta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fondurile aferente despăgubirilor care trebuie achitate companiei Bechtel la rezilierea contractului de construcţie a autostrăzii Transilvania vor fi acoperite din buget, potrivit  primului-ministrul, Victor Ponta. </strong></p>

Acesta a declarat joi că, în urma încheierii negocierilor şi a semnării acordului de reziliere a contractului cu Bechtel, România mai are de plătit companiei americane încă 30 de milioane plus TVA.


"Ministrul Şova a informat, aseară târziu, referitor la încheierea negocierilor şi semnarea acordului, de fapt, de reziliere. Nu e vorba nici de un miliard, cum spunea un fost ministru, nici de 500 de milioane, cum spunea un alt fost ministru, deci înseamnă că am avut miniştri cam slabi, care nu prea ştiau să se uite prin contracte. E vorba de 30 de milioane plus TVA", a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a afirmat şi faptul că, odată cu rezilierea contractului cu Bechtel, infrastrucura rutieră din Ardeal poate fi regândită, Autostrada Transilvania, devenind “liberă de orice alte obligaţii”.


“În acest fel, putem practic - şi avem tot traseul liber de orice alte obligaţii - putem să gândim strategia pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere pe toată zona Ardealului", a mai adăugat Victor Ponta.

 



 

Citeşte şi:


BREAKING NEWS -- Bechtel a REZILIAT contractul. Statul român plătește DESPĂGUBIRI de 37 mil. €!

Ultimele Stiri
abonare newsletter