Politică

UPDATE - PREMIERĂ în politica românească: REFERENDUM pentru DEMITEREA preşedintelui CJ Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/29/desc 05-29.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni ai PDL vor iniţierea unui referendum pentru demiterea preşedintelului Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, nemulţumiţi că proiectul Spitalului Regional de Urgenţă zace uitat prin sertarele instituţiei. Consilierii judeţeni ai PDL au cerut în nenumărate rânduri punerea acestui proiect pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Judeţean dar întotdeauna s-au lovit de refuzul celor de la USL. </strong></p>

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că proiectul care priveşte actualizarea studiului de fezabilitate a proiectului Spitalului Regional de Urgenţă este respins de fiecare dată în plenul Consiliului Judeţean şi îi acuză pe consilierii judeţeni ai PSD şi PNL că sunt “duşmanii Clujului”.


“Vom cere punerea pe ordinea de zi a acestui proiect ori de câte ori va fi necesar. Ne propunem să convocăm o şedinţă extraordinară în care să convingem consilierii judeţeni ai PP-DD despre importanţa acestui proiect pentru clujeni. Luăm în calcul orice formă de protest, de la părăsirea şedinţelor de Consiliu Judeţean, până la iniţierea unui referendum pentru demiterea preşedintelui de Consiliu Judeţean”, a spus Coroian.

Acesta a reamintit şi faptul că în campania electorală, unul dintre subiectele preferate ale celor de la USL a fost Spitalul Regional de Urgenţă. “Acuma nu se mai doreşte, toate proiectele lor sunt într-un viitor incert, vom face, vom demara. Din opt spitale regionale de urgenţă au mai rămas trei. Nu înţelegem de ce se încăpăţânează să ne respingă acest proiect. Toţi consilierii judeţeni ai USL au votat ieri în şedinţă împotriva construirii Spitalului Regional de Urgenţă. Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, se lăuda ieri că are relaţii la premierul Victor Ponta. Nu are niciun fel de relaţie cu premierul. E o încercare a PSD-ului de a-şi încerca impotenţa politică”, a mai precizat Coroian.


Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a precizat ieri în şedinţa de Consiliu Judeţean că Spitalul Regional de Urgenţă este o prioritate pentru Cluj. Acest spital reprezintă o prioritate, dar la nivelul Guvernului se poartă discuţii despre de investiţii se vor mai face în România. Dacă nu avem o susţinere de la Guvern pentru construirea acestui spital noi nu ne putem permite acest lucru. Dacă noi actualizăm studiul de fezabilitate, cheltuim bani, iar Bucureştiul decide că se va construi în altă parte spitalul? Nu putem să dăm azi un răspuns clar”, a precizat Lăpuşan.

„Nu mai aveţi sprijin de la Bucureşti? Nu mai are PSD-ul sprijin de la Ponta pentru Cluj? Acest spital nu mai este pe ordinea de zi la Bucureşti?”, a venit răspunsul prompt a consilierului judeţean PDL, Rareş Rusu?


„În acest moment sunt discuţii şi în perioada următoare se va da un răspuns. Există sprijin total ca la Cluj să existe un Spital Regional de Urgenţă. Lăsaţi-ne pe noi şi vom vedea în 2016” a venit răspunsul liderului PSD Cluj.

UPDATE

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Cluj, procedura de demitere a unui preşedinte de Consiliu Judeţean este aceeaşi ca şi procedura pentru demiterea unui primar.


“Referendumul pentru încetarea mandatului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens Prefectului de locuitorii comunei/oraşului/municipiului. Organizarea referendumului trebuie solicitată de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin jumătate plus unu din numărul total al locuitorilor cu drept de vot. Mandatul preşedintelui Consiliului Judeţean încetează înainte de termen dacă s-a pronunţat în acest sens cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate”, spun cei de la Prefectura Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter