Politică

Ponta îl bate pe Antonescu, potrivit sondajelor, la prezidenţiale

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/20/cornel-itu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un sondaj realizat de INSCOP Research, în luna aprilie, relevă faptul că Mugur Isărescu şi Victor Ponta sunt personalităţile cotate cu cel mai înalt grad de încredere din partea românilor, fiind totodată consideraţi şi cei mai potriviţi pentru funcţia de preşedinte al României. </strong></p>

Preşedintele Traian Băsescu creşte în sondaje, fiind cotat la 23% încredere comparativ cu 20% în martie şi 20,7% în februarie. Crin Antonescu se clasează după Ponta, în ceea ce priveşte topul personalităţilor pe care românii le consideră cele mai potrivite pentru funcţia de preşedinte al României.


Isărescu, pe primul loc la capitolul încredere

Astfel, potrivit sondajului, pe primul loc în clasamentul încrederii se situează Mugur Isărescu cu 42,4% în aprilie faţă de 44% în luna martie şi 43,1% în februarie, urmat de Victor Ponta cu 42,1% încredere în aprilie faţă de 43,6% în martie şi 41,4% în februarie. Cei doi sunt urmaţi de Sorin Oprescu (39% în aprilie faţă de 38,6% în martie), Crin Antonescu (33% în aprilie faţă de 32% în martie şi 30,1% în februarie), Călin Popescu-Tăriceanu (29,9% faţă de 30% în martie şi 30,5% în februarie), Klaus Iohannis (29,4% faţă de 30,8% în martie), Mihai-Răzvan Ungureanu (26,9% faţă de 24% în martie şi 25,3% în februarie) şi Mircea Geoană cu 23% (faţă de 21,8% în martie şi 20,1% în februarie).

Boc, în faţa lui Blaga

Emil Boc stă mai bine la capitolul încredere decât Vasile Blaga, cu 16,6% în aprilie faţă de 15% în martie şi 16,7% în februarie, în timp ce Vasile Blaga are 16,1% în aprilie faţă de 16,8% în martie şi 16,1% în februarie.


Ponta, potrivit pentru funcţia de preşedinte al României

Potrivit aceluiași sondaj, pentru funcţia de preşedinte al României este considerat potrivit și foarte potrivit Victor Ponta cu 49,4%, Mugur Isărescu întruneşte preferinţele a 47% dintre români, iar Crin Antonescu este considerat potrivit şi foarte potrivit de 44% dintre respondenţi. Urmează Sorin Oprescu (42,5%), Klaus Iohannis (34,3%), Călin Popescu-Tăriceanu (33,2%), Mircea Geoană (29,6%). Mihai-Răzvan Ungureanu este considerat potrivit şi foarte potrivit pentru funcţia de preşedinte al României de 29,4% dintre respondenţi, în timp ce Corneliu Vadim Tudor întruneşte preferinţele a 21,2%. Theodor Stolojan şi Adrian Năstase sunt consideraţi potriviţi şi foarte potriviţi pentru funcţia prezidenţială de 19,5% dintre români, 14,5% îi consideră potriviţi şi foarte potriviţi pe Emil Boc şi Vasile Blaga. Urmează Gigi Becali cu 13,3%, Cristian Diaconescu cu 12,7%, Adriean Videanu cu 11,5% şi Teodor Baconschi cu 8,5%. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 20 - 28 aprilie 2013.

Cornel Itu: „Funcţia de premier i se potriveşte lui Ponta ca o mănuşă“

Reprezentanţii USL Cluj consideră că este firesc ca premierul să ocupe primele locuri în sondaje, înaintea liderului PNL, pentru că este cel mai vizibil politician din USL. Pe de altă parte, spun aceştia, cea mai mare criză prin care trece acum Uniunea nu va afecta imaginea acesteia în ochii electoratului.


„Cred că poziţia pe care o ocupă Victor Ponta în acest sondaj îl ajută şi pe Crin Antonescu. Funcţia de premier i se potriveşte perfect, ca o mănuşă, nu cred că va candida la preşedinţie, ci se va ţine de cuvânt. Nu cred că această criză, de acum, nu va fi depăşită. Rămânem împreună în această alianţă, iar Victor Ponta îl va susţine pe Antonescu la prezidenţiale, aşa cum a spus de fiecare dată“, a declarat deputatul PSD de Cluj, Cornel Itu.

Elena Uioreanu: „Este firesc ca Ponta să fie pe primul loc, este cel mai vizibil din USL“

Deputatul PNL, Elena Uioreanu, este convinsă că Antonescu va creşte în sondaje, în ciuda tensiunilor din USL.


„Cred că este firească diferenţa aceasta în sondaje, dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta, e firesc ca premierul să fie pe primul loc între preferinţele românilor. Este premier şi guvernează, este mai vizibil decât Crin Antonescu. E firesc ca oamenii să fie atenţi la ce face el. Pe de altă parte, nu este an electoral, sunt convinsă că Crin Antonescu va fi pe primul loc, în ceea ce priveşte candidatura la preşedinţie. Eu cred că lucurile sunt pe un făgaş normal, au fost discuţii, ca în orice alianţă, dar cred că electoratul va acorda încredere USL“, a declarat Elena Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter