Politică

Elena Udrea îşi motivează pe blog susţinerea pentru Emil Boc

<p />Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, explică, în ultima postare pe blog, de ce Emil Boc ar trebui reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL, motivând că asupra premierului nu planează suspiciuni de corupţie, a câştigat 'bătălii' electorale locale şi naţionale, nu a cedat în lupta cu opoziţia şi 'televiziunile mogulilor' şi a ţinut partidul unit.

Potrivit Elenei Udrea, Emil Boc este 'puterea exemplului' atunci când vine vorba despre reforma morală în PDL, întrucât în jurul numelui său nu planează suspiciuni de corupţie, lucru recunoscut inclusiv de adversarii politici ai partidului

'Actualul preşedinte al PDL a câştigat una dintre cele mai dure bătălii electorale în 2004 la alegerile locale, în faţa pesedistului Ioan Rus, pe atunci ministru de Interne. Cu infinit mai puţine resurse financiare şi pârghii specifice, Emil Boc a devenit primar. A luat oraşul din starea dezastruoasă în care l-a lăsat peremistul Gheorghe Funar şi l-a transformat în totalitate. (...) În 2008, a fost reconfirmat cu 76,2% dintre voturi, cel mai bun scor dintre toţi primarii noştri din capitalele reşedinţă de judeţ', îşi motivează Udrea opţiunea pentru susţinerea lui Boc.

Ea afirmă totodată că premierul a câştigat toate 'bătăliile' electorale, ca preşedinte al partidului. Udrea spune că viitorul lider al PDL trebuie să fie un om care a evoluat în partid, care 'nu a dat niciun pas înapoi nici în lupta cu PNL şi nici în cea cu PSD sau cu televiziunile mogulilor'.

'PDL trebuie să se bată să câştige alegerile din 2012, nu să spere în soluţia 'partidului-balama'. PDL are nevoie să fie în opoziţie cu PSD şi PNL, aşa cum a fost sub Traian Băsescu, nu să negocieze până la confuzie cu acestea', îşi continuă Udrea pledoaria pentru candidatura lui Boc.

În opinia sa, Emil Boc a luat ca premier 'cele mai importante' măsuri de reformă administrativă a ţării, iar ca lider a ţinut partidul unit, asigurând în acelaşi timp pluralitatea opiniilor, refuzând să-i excludă din PDL pe criticii săi.

'Or, PDL are nevoie să transmită un mesaj de unitate după Convenţia Naţională din mai. Împreună, trebuie să accelerăm procesul de recâştigare a încrederii românilor. Nu e loc de strategii individuale sau, şi mai rău, de eventuale vendete personale. Din toate aceste motive, cred că omul care ne-a condus spre atâtea succese trebuie să fie reconfirmat în funcţie. Nu-mi doresc să transform acest punct de vedere într-un laudatio la adresa preşedintelui Emil Boc. Acest articol este mai degrabă o analiză a situaţiei în care se află partidul', îşi încheie Udrea postarea.

abonare newsletter