Politică

Boc, susţinut de democrat-liberalii clujeni

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/15_ziua/pdl-cluj.jpg" border="0" alt="pdl cluj" title="Emil Boc se bucură de susţinerea fără rezerve a clujenilor * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Blaga şi Boc au anunţat că vor candida la şefia PDL. Liderii locali ai PDL susţin că Emil Boc este “soluţia potrivită”, iar Vasile Blaga… “are tot dreptul să candideze”.</p>

Democrat-liberalii clujeni îl susţin pe Emil Boc la şefia partidului, “dincolo de orice subiectivism” şi consideră că premierul ar trebui să continue pe ambele drumuri.

Liderii locali ai PDL “salută” candidatura lui Boc la conducerea partidului şi se bucură că există competiţie. Ei susţin că Emil Boc este “soluţia potrivită”, iar Vasile Blaga… “are tot dreptul să candideze”.


 

Băsescu îl vrea pe Boc şef al PDL, nu şi al Executivului



Chiar dacă cei doi democrat liberali nu şi-au anunţat încă oficial candidaturile, au sprijinul unora dintre colegi. Traian Băsescu, Teodor Stolojan, Elena Udrea sunt de partea lui Emil Boc. Radu Berceanu îl susţine pe Vasile Blaga.

Susţinerea din partea Cotrocenilor pentru candidatura la şefia PDL l-ar putea costa pe Boc funcţia de premier. Preşedintele Traian Băsescu îşi menţine planul anunţat încă din luna februarie. Deşi susţine candidatura lui Emil Boc la şefia partidului, Băsescu nu renunţă la ideea înlocuirii lui din fruntea Guvernului cu un tehnocrat. Surse din partid, citate de presa centrală, augerează că varianta ar fi agreată chiar şi de premier, cu condiţia sprijinului filialelor pentru un nou mandat la şefia PDL.


 

Buda îl susţine pe Boc, “dincolo de subiectivism”



Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda nu are nimic să-i reproşeze lui Emil Boc. Liderul democrat-liberalilor clujeni a declarat pentru monitorul că PDL Cluj va susţine “fără îndoială” candidatura lui Boc în momentul când aceasta va fi anunţată oficial.

“Fără îndoială că îl susţinem pe Emil Boc în funcţia de lider al PDL. Dincolo de orice subiectivism. Ceea ce a făcut Boc pentru partid nu a mai făcut nimeni. A câştigat toate bătăliile electorale, a luat o serie de măsuri bune pentru români, chiar dacă dureroase. Dar nu ne vom rezuma doar la a-l susţine, ci vom încerca să atragem şi alte organizaţii alături de noi în acest sens”, a explicat Buda pentru monitorul.


Preşedintele PDL Cluj a adăugat că problema înlocuirii premierului cu unul trehnocrat “intră în atribuţiile preşedintelui, şi că nu are nimic să-i reproşeze lui Boc, ca premier”.

 

Gurzău îl vede pe Boc preşedinte. Al ţării!


Şi deputatul Adrian Gurzău consideră că soluţia cea mai bună este menţinerea premierului Emil Boc în această funcţie, dar şi în aceea de lider al PDL.

Mai mult, Gurzău îl vede pe Boc în funcţia de premier şi în următorul mandat, “iar apoi va candida la preşedinţie”. “Emil Boc are o putere de muncă fantastică, iar cei care îl critică sunt invidioşi pe rezultatele care se simt deja şi se vor simţi şi de acum încolo. Este un om de echipă care nu a înşelat niciodată aşteptările nimănui”, a declarat pentru monitorul Adrian Gurzău.

În ceea ce priveşte candidatura secretarului general al PDL Vasile Blaga pentru preşedinţia partidului, Gurzău consideră că “este dreptul oricui să candideze, potrivit statutului, dar oricum PDL este o echipă, chiar dacă există mai multe proiecte”.

 

Giurgiu: “Nu ne aşteptăm la demisie”


Chiar dacă s-a împotrivit de câteva ori măsurilor luate de actualul Guvern, deputatul Mircia Giurgiu îl susţine pe Emil Boc şi pentru funcţia de preşedinte al PDL, şi pentru cea de premier.

“Am spus asta de la început, îl sprijin pe Boc în ambele funcţii; cu siguranţă nu trebuie să ne aşteptăm la o demisie a sa din funcţia de premier, aşteptăm de la el să ia măsurile de susţinere economică pentru români”, a declarat pentru monitorul Mircia Giurgiu.

 

Călian îl susţine pe Boc ”ca şi clujean şi ca deputat”


Deputatul Petru Călian nu se aşteaptă la demisia lui Boc din funcţia de premier. “Salut candidatura lui Emil Boc la şefia PDL; s-a implicat în actul de guvernare, cred că merită să continue şi pe acest drum. Nu cred că îşi va da demisia. Cât despre Vasile Blaga, cred că e un lucru bun să existe competiţie, dar cel mai bun va câştiga”, a declarat Călian pentru monitorul.

 

Tabăra Boc

Tabăra Blaga

 

 

Raluca Turcan

Radu Berceanu (Dolj)

Elena Udrea

Gheorghe Albu

Roberta Anastase

 

Theodor Stolojan

 

Teodor Baconschi

 

Sulfina Barbu

Adriean Videanu

Daniel Buda

Ioan Oltean (Bistrita)

Gheorghe Falcă (Arad)

Cezar Preda (Buzău)

George Scripcaru (Braşov)

Gheorghe Flutur (Suc

Neamţ

Sorin Frunzaverde (C

Satu Mare

Mircea Hava (Alba)

Maramureş

Bihor

Argeş

Hunedoara

Dâmboviţa

Brăila

 

Ialomiţa

 

Galaţi

 

Tulcea

 

Vrancea

 

Iaşi

 

Botoşani

 

Sibiu

 

Teleorman

 

Timiş

 

Olt

 

Dolj

 

Gorj

 

Vrancea

 

Ilfov

Bucureşti sec. 6

Bucureşti sect. 1,

 

Bucureşti sect. 3

 

Bucureşti sect. 4

 

Bucureşti sect. 5

 

Până la Convenţia Naţională din 14 mai, atât Emil Boc, cât şi Vasile Blaga îşi vor negocia intens susţinerea cu organizaţiile din teritoriu.

abonare newsletter