Politică

Încă trei firme la licitaţia pentru pista Aeroportului

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/15_ziua/aeroport-avioane.jpg" border="0" alt="aeroport avioane" title="Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />56 de societăţi comerciale s-au interesat până acum de licitaţia evaluată la 39,9 milioane de euro.</p>

Alte trei firme au ridicat în ultima săptămână documentaţia aferentă licitaţiei pentru noua pistă a aeroportului.

Numărul firmelor interesate de licitaţia pentru realizarea primei etape de 2.100 de metri a pistei de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a ajuns astfel la 56.


Cele trei firme care au manifestat recent interes pentru licitaţie sunt Taddei SPA Roma, Monteadriano Engenharia e Construcao SA şi Habau PPS Pipeline Systems SRL Ploieşti.

Printre societăţile care au solicitat de curând documentaţia de atribuire aferentă licitaţiei se numără şi Romstrade, unicul ofertant la licitaţia eşuată organizată anul trecut în vederea atribuirii lucrărilor pentru întreaga lungime a pistei. Oferta firmei bucureştene Romstrade nu a fost însă pe placul administraţiei judeţene, fiind respinsă de două ori de comisia de evaluare a Consiliului Judeţean. În afară de Romstrade, printre ultimele firme interesate de proiectul pistei se numără Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA, FCC Construccion SA, Arcion Grup, Con-A Sibiu (firma care va construi sala polivalentă de 7000 de locuri şi care, totodată, face parte din consorţiul care construieşte stadionul „Cluj Arena”), Max Bogl Bauunternehmung Germania, Max Boegl România, Hermanos Santana Cazorla Madrid, Spania şi Kesz Epito Es Szerelo ZRT Szeged.


Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este ziua de 7 aprilie, ora 09, la ora 11 a aceleiaşi zile urmând să fie deschise ofertele.

Valoarea estimată a contractului este de 39,9 milioane de euro, modalitatea de finanţare fiind din fonduri proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter