Politică

Giurgiu (PDL), între votul la moţiune şi excluderea din PDL?

<p>Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a declarat zilele trecute că va lua decizia finală, în ce priveşte votul la moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie împotriva Codului muncii, doar când aceasta va fi dezbătută în Parlament. De asemenea, parlamentarul clujean a explicat că şansele de a vota moţiunea sunt de 50%.</p>

Mircia Giurgiu, fost lider sindical, a fost singurul reprezentant al grupului de şase parlamentari ai PDL Cluj, vineri, la şedinţa Comisiei de dialog social convocată de prefectul Florin stamatian, la care au fost invitaţi liderii de sindicat din Cluj, reprezentanţii patronatelor şi parlamentari. Giurgiu a criticat felul în care a fost adoptat Codul Muncii: “Am spus că nu este în regulă angajarea răspunderii pe Codul Muncii. Bine ar fi fost ca acesta să fie discutat în Parlament în comisiile de specialitate ale celor două camere”.

La discuţii au fost prezenţi doar patru parlamentari: Mircia Giurgiu (PDL), Alexandru Cordoş şi Cornel Itu (PSD), şi Horea Uioreanu (PNL).


Vă reamintim că anul trecut Giurgiu a votat în favoarea unei moţiuni de cenzură a Opoziţiei şi a riscat atunci excluderea din partid. “N-am votat împotriva guvernului Boc, am votat împotriva tăierii salariilor, pensiilor şi a ajutoarelor sociale”, a explicat Giurgiu, în vara anului trecut.

abonare newsletter