Politică

2% pentru Capitala Culturală Europeană

<p>Asociaţia pentru Capitala Culturală are deja şi un site, www.clujnapoca2020.eu.</p>

Membrii Asociaţiei „Cluj-Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană” s-au reunit, vineri, în adunare generală, ocazie cu care s-au discutat principalele direcţii de acţiune pentru perioada următoare.

Primarul Sorin Apostu a anunţat că cetăţenii municipiului pot dona 2% din impozitul pe venit Asociaţiei „Cluj-Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană” pentru a ajuta oraşul să ajungă pe harta culturii internaţionale. De asemenea, primarul i-a mai informat pe membrii prezenţi la întâlnire că Asociaţia are deja un site funcţional, www.clujnapoca2020.eu, unde sunt disponibile informaţii cu privire la demersurile întreprinse în sprijinul candidaturii Clujului la titulatura de Capitală Culturală Europeană în 2020 sau 2021, precum şi detalii despre întâlnirile pe comisii care au avut loc în această perioadă. El a mai adăugat că a citit cu mare atenţie concluziile rezultate în urma întâlnirilor pe comisii şi că municipalitatea intenţionează să ţină cont de propunerile care au fost formulate. „Avem deja câteva idei excelente. Am citit cu mare atenţie propunerile venite în cadrul întâlnirilor pe comisii şi aş enumera doar câteva: extinderea manifestărilor culturale şi înspre cartiere, realizarea unui centru dedicat artelor vizuale, înfiinţarea unui muzeu al literaturii, precum şi unui muzeu al presei”, a afirmat primarul.


 

Expoziţie dedicată Clujului la Bruxelles



Apostu i-a informat pe membrii asociaţiei şi cu privire la recenta sa vizită la Bruxelles, unde a avut discuţii şi pe tema capitalei culturale europene. Printre propunerile primite de primar cu ocazia vizitei sale s-a numărat şi organizarea în anul 2012 la Bruxelles a unei expoziţii dedicate Clujului.

 


Sprijin de la Ministerul de Externe


Profesorul universitar Vasile Puşcaş a sugerat ca municipalitatea să ceară sprijin de la Ministerul de Externe. „Cred că este importantă inventarierea potenţialului Clujului, dar va fi la fel de importantă şi promovarea. De aceea, este necesar să cerem Ministerului de Externe sprijin ca noi să ajungem la marile evenimente organizate în centrele culturale ale Uniunii Europene”, a sugerat Puşcaş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter