Politică

Clujul, promovat la Berlin

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/14_ziua/berlin.jpg" border="0" alt="târg de turism de la berlin" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria consideră un succes participarea la Târgul Internaţional de Turism din capitala Germaniei.</p>

Prezenţa municipiului Cluj-Napoca la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, unul dintre cele mai mari târguri internaţionale din Europa şi din lume, desfăşurat în perioada 9-13 martie, poate fi considerată ca fiind un prim succes în încercările Primăriei de a promova valorile şi atracţiile oraşului în afara graniţelor ţării, au transmis reprezentanţii municipalităţii.

În primele trei zile, manifestarea a fost accesibilă exclusiv profesioniştilor din domeniu, iar în ultimele două zile târgul şi-a deschis porţile şi pentru publicul larg.


În zilele alocate contactelor instituţionale reprezentaţii standului municipiului au încercat să atragă atenţia profesioniştilor din turism, din ţări precum Polonia, Elveţia sau… India (?!), care s-au arătat intresaţi de contacte cu transportatori din România şi agenţii de turism sau hoteluri. De asemenea, aceştia s-au arătat interesaţi de ceea ce are de oferit Clujul ca destinaţie turistică.

În ceea ce priveşte impresia publicului larg, reprezentanţii Clujului la standul din Berlin afirmă că nimeni nu a plecat nemulţumit sau fără să fi găsit ceva de interes, un loc important jucând aici şi atracţiile gastronomice specifice zonei, în special tradiţionala palincă.


 

Contacte cu capitale culturale



Echipa Primăriei a contactat şi standurile comunităţilor implicate în proiecte privind capitalele culturale europene, printre care oraşele Marsilia şi Kosice – Capitale Europene ale Culturii în 2013, Cordoba - candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2016, precum şi Maribor şi Guimarães - oraşe care vor fi Capitale Culturale Europene în 2012.

Materiale de promovare ale Clujului vor fi găsite după închiderea Târgului de la Berlin atât la Ambasada României în Germania, cât şi în Aeroportul din Frankfurt – la standul Tarom, precum şi la Munchen, în cadrul Biroului de Turism al ministerului român de profil.

Ultimele Stiri
abonare newsletter