Politică

Democrat liberalii nu se tem de noua “Alianţă contra democraţiei”

<p class="MsoNormal" style="line-height: normal;"><img class="caption" src="images/stories/oltean.jpg" border="0" title="Ca de obicei, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a fost foarte plastic: “S-a luat o căpuşă de la PSD şi s-a mutat la PNL”" align="left" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 4px; margin-right: 4px;" />Liderii PDL susţin că virajul liberalilor spre stînga s-a produs în urmă cu un an jumătate.</p> <p class="MsoNormal" style="line-height: normal;">Liderii democrat liberali nu văd în noua Alianţă de Centru Dreapta creată între PNL şi PC o ameninţare pentru Guvernul actual.</p> <p class="MsoNormal" style="line-height: normal;">Deputatul clujean PDL, Petru Călian consideră că Alianţa dintre cele două partide este o „alianţă contra democraţiei”.</p> <p>Virajul PNL spre stînga s-a produs, potrivit lui Călian, în urmă cu mai bine de un an, cînd PNL a început să ia măsuri de stînga. „Un lucru este cert, daca îi vor lua şi pe PSD cu ei, se vor închide în carapacea lui Iliescu de tot”. Petru Călian este de părere că, întreaga „greutate politică” va rămîne pe umerii PDL.</p>

Şi democrat liberalul Alin Tişe – preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj – consideră că PDL este singurul partid care rămîne în “bătălia pentru continuarea reformelor”. “Fie că este de dreapta sau de stînga, fie că este la centru, un partid trebuie să reprezinte interesele cetăţenilor”, a declarat Tişe pentru monitorul.

Cît despre Alianţa proaspăt constituită, Alin Tişe susţine că „doar Antonescu are de cîştigat. Liberalii nu au multe de cîştigat, doar de pierdut din această colaborare. Singurii care au de cîştigat de aici sînt conservatorii. Eu cred că liberalii vor pierde din electorat”.


Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat ieri, pentru Agerpres, că ACD nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru actuala putere, singura schimbare fiind că “s-a luat o căpuşă de la PSD şi s-a mutat la PNL”. “Nu este niciun pericol, absolut niciunul (…) Aceiaşi parlamentari au trecut de la asocierea cu PSD la asocierea cu PNL, deci, din acest punct de vedere, nicio mutaţie şi niciun pericol, dimpotrivă”, a declarat Oltean.

La rîndul său, ministrul Economiei, Ion Ariton, care este şi preşedinte al PDL Sibiu, a declarat că este sigur că guvernul va rezista până la alegerile din 2012.


Deputatul PDL Raluca Turcan consideră că “virajul PNL spre stînga” trebuie să fie un impuls pentru PDL pentru a se focaliza şi mai mult pe măsuri economice de dreapta. Ea afirmă că, prin acest protocol, Crin Antonescu cîştigă, dar PNL pierde de două ori “o dată, prin apropierea de PC, PNL virează spre stînga şi se îndepărtează şi mai mult de discursul de dreapta. (...)A doua oară, pentru că PNL va plăti cu funcţii importante la nivel local şi la nivel central”.

abonare newsletter