Politică

Adio Akademia Center?

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/10_ziua/santier-akademia-center.jpg" border="0" alt="şantier akademia center" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni discută astăzi rezilierea contractului de concesiune încheiat cu Nisco Invest pentru mall-ul Akademia Center.</p>

Consiliul Judeţean va demara procedurile legale pentru rezilierea contractului de concesiune încheiat cu Nisco Invest SRL în vederea construirii mall-ului Akademia Center în incinta Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” de pe strada Victor Babeş.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut astăzi în plenul deliberativului judeţean.


Intenţia de reziliere a contractului de concesiune vine în contextul în care Nisco nu şi-a mai plătit redevenţa de mai multe luni, iar temenele stabilite în ultimul act adiţional încheiat cu administraţia judeţeană nu au fost respectate.

În luna aprilie a anului trecut, s-a încheiat un act adiţional prin care s-au stabilit termene concrete legate de investiţia în centrul comercial Akademia Center. Astfel, în termen de maxim 8 luni de la semnarea actului adiţional, Nisco avea obligaţia să reintre în posesia amplasamentului piedut în urma unui proces cu firma Soil Tech Drilling, cea care s-a ocupat de realizarea fundaţiei, iar în maxim 10 luni era obligatorie obţinerea finanţării şi redemararea lucrărilor. Potrivit aceluiaşi document semnat anul trecut, termenul maxim de finalizare a investiţiei era de 30 de luni.


 

Nisco nu a mai plătit redevenţa din iunie



Mai mult, începând cu luna iunie 2010, Nisco Invest nu şi-a mai plătit nici redevenţa aferentă contractului de concesiune, ajungându-se la o restanţă în valoare de 447.216,99 de lei, la care se adaugă penalităţi de întârziere de 17.581,09 lei.

Încă de anul trecut, reprezentantul investitorului, Dan Nistor, nu s-a arătat încrezător în faptul că se va reuşi respectarea termenelor specificate în ultimul act adiţional încheiat cu forul judeţean. “Noi am acceptat termenele intermediare pentru că nu am avut ce face. Noi nu putem merge însă la o bancă pentru a cere finanţare când în actul adiţional se specifică că odată încălcat un termen trebuie predat terenul liber de sarcini către Consiliul Judeţean. În acest moment (aprilie 2010 – n.r.), banca are o ipotecă pusă pe teren, iar acolo au fost investiţi cinci milioane de euro. Nu putem acepta o clauză din care se poate înţelege că vom face un cadou de milioane de euro Consiliului Judeţean în cazul încălcării termenelor”, a spus Nistor în plenul Consiliului Judeţean, cu ocazia discutării termenelor.


Cu toate acestea, în cele din urmă, Nisco Invest a semnat actul adiţional care conţinea termenele stricte stabilite de Consiliul Judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter