Politică

Lucrările Companiei de Apă Arieş sunt în grafic

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/10_ziua/compania_apa_aries.jpg" border="0" alt="compania de apă arieş" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Reprezentanţii Companiei de Apă Arieş au prezentat ieri stadiul lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal din Turda, Câmpia Turzii şi localităţile învecinate. Comunitatea Europeană (CE) a alocat 80 de milioane de euro pentru acest obiectiv.</p>

Proiectul este împărţit în 16 pachete, care au fost deja licitate şi adjudecate, deşi nu fără contestaţii. În prezent, în ciuda problemele create de condiţiile meteorologice neprielnice, lucrările se află în grafic, au precizat reprezentanţii Companiei de Apă Arieş. Concret, directorul general al companiei, Alexandru Sabău, a explicat că reabilitarea surselor de apă pentru Turda, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei, este realizat în proporţie de 4,6%, până acum fiind terminate 85% din lucrările de proiectare. Pachetul a fost adjudecat în urmă cu trei luni şi a fost licitat de şase ori.

În ceea ce priveşte reabilitarea staţiei de tratare a apei Câmpia Turzii, proiectul e realizat în proporţie de 31%. „Aici am întâmpinat probleme legate de viiturile din vara trecută, când drumul de legătură a fost distrus. Ne-au întârziat cu trei luni şi jumătate. Demersurile de la Consiliul Judean şi Prefectură, dar şi Guvernul României, au rămas până acum fără susţinerea financiară de care aveam nevoie, aşa că am reabilitat drumul pe banii noştri” a explicat Sabău.


Directorul general al Companiei de Apă Arieş a mai precizat că lucrările de reabilitare a reţelelor de distribuţie apă Turda sunt finalizate în proporţie de 53%. Astfel, din cei 54,6 km, au mai rămas circa 23 de km. Şi lucrările de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din Turda merg bine, din cei 7.930 de m fiind deja definitivaţi 7.551 m. adică 95%.

Întârzieri faţă de graficul propus există în ceea ce priveşte reţelele de apă şi canalizare menajeră de la Câmpia Turzii, care sunt realizate la ora actuală în proporţie de 34%. Sabău a explicat însă că această întârziere a fost cauzată de faptul că lucrările au fost realizate în prag de iarnă, iar căile principale de acces vor fi abia acum finalizate. În schimb, lucrările de extindere a reţelor de apă şi canalizare menajeră din Câmpia Turzii sunt aproape gata, fiind finalizate în proprţie de 91%.


La capitoul extindere şi reabilitare reţele apă în cadrul proiectului european derulat de Compania de Apă Arieş, gradul de realizare a ajuns în acest moment la 54%.

abonare newsletter