Politică

Titlu onorific pentru clujenii de valoare

<p>De acum înainte, nu doar Primăria va acorda titlul de cetăţean de onoare, ci şi Consiliul Judeţean, urmând să fie luaţi în considerare şi străinii.</p>

Consiliul Judeţean ar putea acorda, începând din acest an, titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj – „Clujean de onoare”, după modelul deja consacrat de municipalitate.

Un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Clujean de onoare” se află pe ordinea de zi a şedinţei forului judeţean de astăzi. Vă reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, şi-a anunţat la începutul acestui an dorinţa de a acorda un asemenea titlu pentru clujenii valoroşi. Titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului ar urma să fie acordat atât românilor, cât şi străinilor stabiliţi în Cluj care au merite deosebite pe plan politic, economic, social, cultural - artistic sau ştiinţific.


„Pe parcursul timpului, judeţul a dat ţării numeroase personalităţi care au activat şi au excelat în mai multe domenii, personalităţi care au făcut cinste şi au promovat judeţul nostru pe plan naţional sau internaţional, activând aidoma unor veritabili ambasadori ai judeţului Cluj. Având în vedere meritele deosebite ale acestor personalităţi în dezvoltarea şi promovarea în multiple planuri a judeţului Cluj, considerăm că se impune cu necesitate ca acestea să fie apreciate la adevărata lor valoare, prin recunoaşterea meritelor, cinstirea şi onorarea lor”, se arată în referatul anexat proiectului de hotărâre. În acelaşi documente se mai menţionează că posibilitatea instituirii titlului de cetăţean de onoare al judeţului este recunoscută atât de legislaţia în vigoare cât şi de Statutul judeţului Cluj. Înmânarea diplomei de „Clujean de Onoare” şi a plachetei realizate în acest sens urmează a se realiza în cadrul unor ceremonii publice organizate de Consiliul Judeţean Cluj.

abonare newsletter