Politică

Sala Polivalentă va avea faţadă translucidă, videobox şi panouri fotovoltaice

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/sala polivalenta cluj arena _sc_001.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Proiectul iniţial al Sălii Polivalente va avea câteva modificări: faţadă translucidă pentru a se integra cu stadionul Cluj Arena, pardoseală demontabilă, videobox pentru afişaj, panouri solare şi fotovoltaice. </strong></p>

 


Până la sfârşitul anului, Sala Polivalentă va fi terminată, a anunţat primarul Emil Boc. Deocamdată, a fost lansat, ieri, anunţul de intenţie pentru demararea licitaţiei în vederea executării restului de lucrări la Sala Polivalentă, iar peste aproximativ două luni se va şti ce firme sunt interesate să realizeze lucrările.

Proiectul final însă va arăta diferit de cel propus iniţial datorită unor elemente noi propuse de autorităţi şi proiectantul Dico & Ţigănaş. Aceste investiţii noi au determinat scumpirea proiectului iniţial cu 13 milioane lei, astfel că valoarea finală a proiectului va fi de 63 milioane lei.


Videobox în loc de tabela de afişaj

Unul dintre elementele noi pe care le va avea Sala Polivalentă este un videobox, necesar pentru diferite meciuri în locul clasicei tabele de afişaj. „M-am uitat peste tot în lume şi în Europa şi toate sălile de sport care pretind să aibă competiţii internaţionale au acel videobox în centru care îi dă şi ţinută şi prestigiu”, a afirmat Boc.

Sala va avea şi pardoseală demontabilă care va fi multifuncţională şi va permite atât organizarea de diferite competiţii sportive care au nevoie de un alt tip de pardoseală cât şi amenajarea sălii pentru conferinţe.


Vor fi introduse şi scaune şi gradene retractabile care vor permite suplimentarea locurilor de la 7.000 la 7.222. Un alt element nou este iluminatul care va fi modificat pentru transmisie TV în sistem HD.

Faţadă translucidă pentru a se asorta cu Cluj Arena

Autorităţile locale vor pentru Sala Polivalentă şi 20 panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi panouri fotovoltaice pentru a economisi bani la întreţinerea sălii după finalizare. De asemenea, vor apărea modificări şi la faţadă care va fi translucidă din policarbonat pentru a se integra perfect cu aspectul Cluj Arena.


„Dacă aprobam varianta iniţială exista o diferenţă de aspect între Cluj Arena şi faţada de Sala Polivalentă. Iniţial, faţada era formată dintr-o alternanţă de tâmplărie şi pereţi compuşi. Se pune accentul pe lumină, transparenţă, transluciditate şi se realizează un spaţiu arhitectural comun cu Cluj Arena”, a spus Boc.

Acum se lucrează la conservarea şantierului

În prezent se lucrează la conservarea şantierului Sălii Polivalente a cărei construcţie a fost oprită anul trecut, în luna martie, ca urmare a unei decizii în instanţă prin care a fost anulat rezultatul licitaţiei din anul 2010 pentru construirea sălii.



Citeşte şi:

Conservarea şantierului Sălii Polivalente va fi terminată în martie

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter