Politică

Primarul Ştefănie a “dezamorsat” aşa-zisa “bombă ecologică” din Turda

<p>Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, respinge supoziţiile senatorilor PSD Ecaterina Andronescu şi Alexandru Cordoş în ceea ce priveşte o posibilă contaminare cu substanţe toxice a unei zone unde a funcţionat o uzină chimică.</p>

“Această zonă este îndiguită, nu este cu pericol de extindere în altă parte, iar cei care ar putea să suporte consecinţe sunt cei care merg acolo după fier vechi. (...) Această problemă se discută de 12-14 ani, domnul Cordoş ştie despre ce este vorba, dar, probabil, că vrea să facă politică şi atunci, dacă crede că rezolvă problema aceasta, ar trebui să vină cu susţinere profesionistă şi nu de asemenea natură”, a declarat Tudor Ştefănie.

Cei doi senatori PSD au adresat o interpelare ministrului Mediului, Laszlo Borbely, prin care îi cer să intervină în cazul de la Turda, unde ei acuză o posibilă “contaminare cu substanţe toxice” a locuitorilor din zona fostei uzine chimice. În interpelarea lor, depusă la Parlament, senatorii PSD citează un reportaj de la un post cunoscut de televiziune despre “Auschwitz-ul din Turda, difuzat în 6 martie, vorbesc despre «bomba ecologică» de la Turda şi afirmă că viaţa copiilor din zona fostei uzine chimice ar fi pusă în pericol.


Primarul Turzii susţine că nu au existat niciun fel de probleme de sănătate cauzate de zona fostei uzine chimice şi spune că problema este oricum în atenţia forurilor competente.

abonare newsletter