Politică

Sala polivalentă, gata în mai 2012?

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/09_ziua/sala-polivalenta.jpg" border="0" alt="sala polivalentă" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Viitoarea sală polivalentă a Clujului ar putea fi finalizată până în luna mai a anului viitor, deşi firma sibiană Con-A a câştigat licitaţia avansând un termen de 36 de luni.</p>

Primarul Sorin Apostu s-a arătat convins că lucrările la noua sală din vecinătatea stadionului „Cluj Arena” vor fi gata în mai 2012, astfel încât Clujul să poată găzdui anul viitor Campionatul Mondial de Baschet Fete Under 17, care va avea loc în luna august.

„Vă voi da mai multe detalii joi, însă noi sperăm ca în mai 2012 să tăiem panglica la sala polivalentă”, a spus Apostu.


Cu toate acestea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet, Mircea Cristescu, s-a arătat convins că, indiferent de finalizarea sau nu a sălii polivalente, Clujul are şanse reale să găzduiască campionatul amintit. „E bine să scoatem în valoare ceea ce avem deja. Sala sporturilor «Horea Demian» este a doua din ţară ca mărime după cea din Bucureşti şi este chiar bine întreţinută. Pot să vă spun că suntem în pole position pentru organizarea acestei competiţii”, a spus Mircea Cristescu.

Sala sporturilor „Horea Demian” va beneficia de investiţii estimate la 1,5 milioane de euro, care presupun supraetajarea clădirii, dar şi lucrări în spatele sălilor de ping-pong şi judo. Nu se ştie însă când vor demara aceste lucrări.


Pe de altă parte, primarul Sorin Apostu a admis că municipalitatea s-a arătat interesată de preluarea sălii „Horea Demian”. „Am avut discuţii de principiu cu cei de la minister, dar abia în momentul în care şi alte primării vor prelua sau îşi vor manifesta interesul în acest sens vom putea şi noi să facem ceva concret”, a precizat Apostu.

abonare newsletter