Politică

11 proiecte cu finanţare europeană, în derulare în comuna Corneşti

<div id="news_2037077" style="display: block;" />Unsprezece proiecte cu finanţare din fonduri europene, aflate în diferite stadii de implementare, se derulează, în prezent, în comuna clujeană Corneşti, care are nouă sate în componenţă.

Primarul comunei, Dorel Julean, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că cele 11 proiecte sunt în valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

În sectorul privat au fost depuse şi aprobate şapte proiecte pe Măsura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă şi trei pe Măsura 112 - Instalarea tinerilor fermieri. Aceste trei proiecte sunt în valoare de 25.000 de euro fiecare. În ultima sesiune, au mai fost depuse alte 11 proiecte pe Măsura 141, de către 50 de fermieri din satele comunei.

'Numărul mare de proiecte din sectorul privat va aduce beneficii certe comunei. Primăria a decis ca două persoane din instituţie să se ocupe de întocmirea documentaţiei pentru proiectele din sectorul privat', a spus primarul comunei.

El a amintit că în comună sunt 26 de fermieri care cresc ovine şi bovine. Comuna are peste 7.000 de capete de ovine şi 600 de bovine şi există perspective ca efectivele să crească, locuitorii fiind interesaţi să dezvolte acest sector al creşterii animalelor, cu sprijin financiar european.

abonare newsletter