Politică

Undă verde pentru Sala Polivalentă

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/04_ziua/stadion.jpg" border="0" alt="machetă stadion" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările la noua sală multifuncţională de sport vor începe, cel mai probabil, în luna mai.</p>

Primăria Cluj-Napoca a semnat cu firma sibiană Con-A contractul pentru construirea Sălii Polivalente din vecinătatea noului stadion al Clujului.

Licitaţia de lucrări pentru proiectarea şi construirea sălii multifuncţionale de sport de pe Aleea Stadion a fost câştigată de firma Con-A SA, în asociere cu Inter Sport SRL, Nisal SRL, Dico şi Ţigănaş SRL şi Plan 31 Ro SRL.


Proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor a fost adjudecată la un preţ total de 50,9 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 36 de luni. Valoarea contractului pentru partea de proiectare este de aproape 2,9 milioane de lei iar valoarea lucrărilor de execuţie se cifrează la peste 48 de milioane de lei.

Apostu vrea sala mai repede

Termenul de finalizare prevăzut în contract este de 30 de luni de la data predării proiectului şi eliberarea ordinului de începere a lucrărilor. Cu toate acestea, primarul Sorin Apostu speră că sala va putea fi construită mai repede, astfel încât Clujul să poată găzdui Campionatul Mondidal de baschet feminind U17 din 2012.


“Această sală multifuncţională, cu capacitatea pe care o oferă, de peste 7.000 de locuri şi posibilitatea de a găzdui evenimente de orice fel, atât sportive cât şi culturale, va asigura Clujului o poziţie foarte vizibilă pe harta evenimentelor europene sau chiar mondiale importante. Primul eveniment la astfel de standarde pe care dorim să îl oferim clujenilor va fi Campionatului Mondial de baschet feminin U 17 din 2012, eveniment pentru găzduirea căruia se bat deja mai multe ţări din lume”, a declarat primarul Sorin Apostu. La rândul său, directorul general al Con-A Sibiu s-a arătat optimist vizavi de termenul pentru începerea lucrărilor. “Lucrările vor începe după un grafic pe care îl vom stabili. Sperăm să reuşim să începem undeva pe la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai”, a precizat pentru monitorul directorul Con-A, Sorin Cristea. Sala multifuncţională din vecinătatea noului stadion va avea o capacitate de 7.109 locuri, un parking pe două nivele, precum şi spaţii anexe necesare, de la spaţii de alimentaţie publică, la cele exterioare de detentă.

De la zonă VIP la spaţii pentru sportivi

În privinţa clădirii, aceasta va avea trei zone relaţionate cu sala principală, respectiv o zonă VIP, o zonă a publicului şi o zonă a sportivilor. În zona VIP va exista un foaier, săli de şedinţe şi conferinţe, birouri administrative şi loje VIP, cabine tehnice pentru sală şi zonă de supraveghere. Partea destinată publicului va fi organizată pe trei niveluri, din care primele două vor avea rol de a permite accesele în sală, iar cel de al treilea va adăposti un spaţiu panoramic în care se va putea organiza un bar – restaurant cu vedere spre Someş.


În cea de-a treia secţiune a clădirii, destinată sportivilor, sau după caz, artiştilor, proiectul prevede vestiare, birouri, săli pentru tratamente şi întreţinere, spaţii destinate controlului antidopping şi sală de antrenamente.

Trei oferte la licitaţie

Viitoarea Sală Polivalentă va permite montarea de diferite terenuri pentru mai multe sporturi, de la hockei, patinaj artistic şi sportiv, la baschet, handbal, gimnastică, scrimă, box, badminton, competiţii cu arcul, aikido sau alte sporturi de sală.


Vă reamintim că licitaţia pentru realizarea sălii de 7.000 de locuri a avut loc la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut. Alături de Con-A, a cărei ofertă a fost declarată câştigătoare, la licitaţie au mai participat Dafora, cu o ofertă de 88,2 milioane de lei fără TVA şi ACI Cluj, care a oferit un preţ de 91,8 milioane de lei fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter