Politică

Cine vrea să modernizeze linia de tramvai?

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/04_ziua/tramvaie.jpg" border="0" alt="tramvaie" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Valoarea ofertelor depuse la licitaţia pentru modernizarea liniei de tramvai nu a fost făcută publică deocamdată.</p>

Ofertele depuse în cadrul licitaţiei pentru modernizarea liniei de tramvai pe două tronsoane – Mănăştur – Piaţa Gării şi Piaţa Gării – Bulevardul Muncii -, proiect finanţat din fonduri europene, au fost deschide ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Au fost depuse şapte oferte, astfel: Alpine SA, Balzola Construcţii SRL, ISAF – Societate de Semnalizări şi Automatizări Feroviare SA, Mari-Vila Com SRL, Martin Rose România, Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA şi Swietelsky Baugesellschaft GmbH.


Valoarea ofertelor nu a fost făcută încă publică, având în vedere că acestea sunt în prezent în evaluare, iar firmele trebuie să îndeplinească câteva cerinţe minime de calificare. Printre acestea se numără: cifră medie de afaceri pentru anii 2007-2009 de minim 100 de milioane de lei (sau echivalentul în euro) sau îndeplinirea în ultimii cinci ani a cel mult trei contracte prin care să se fi executat lucrări similare celor cuprinse în caietul de sarcini, respectiv execuţie linie de tramvai, cu valoarea cumulată de cel puţin 100 milioane lei fără TVA.

Valoarea totală a proiectului pentru tronsonul Mănăştur – Piaţa Gării este de 76,8 milioane de lei, din care suma nerambursabilă este de 55,1 milioane de lei. Tronsonul Piaţa Gării – Bulevradul Muncii va costa 86,2 milioane de lei, din care 65,8 milioane de lei este suma nerambursabilă. Lucrările pe cele două tronsoane vor începe concomitent, iar durata de execuţie a acestora este de 46 de luni.


Licitaţia, contestată iniţial

Iniţial, ofertele ar fi trebuit să fie deschise în data de 11 februarie, însă asocierea dintre companiile Concefa Sibiu şi Impresa Pizzarotti au contestat procedura. Contestaţia viza existenţa unor posibile defecţiuni tehnice în sistemul de licitaţie online, probleme care ar fi dus la imposibilitatea depunerii la timp a ofertei Concefa – Impresa Pizzarotti. Cu toate acestea, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia şi a dispus continuarea procedurii de licitaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter