Politică

Cluj: Amenzi de 26.300 lei pentru rampe clandestine şi organizări de şantier neconforme

<p />Inspectorii Serviciului 'Control protecţia mediului şi igienizare' din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au aplicat amenzi în valoare de 26.300 de lei pentru rampele clandestine de deşeuri şi pentru nereguli constatate la organizările de şantiere.

'Inspectorii au urmărit aspecte precum împrejmuirea corespunzătoare perimetrului sau ieşirea autovehiculelor de pe şantiere cu roţile curate pentru a nu murdări carosabilul. Au fost încheiate trei procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru murdărirea carosabilului, în valoare totală de 3.300 lei', se arată într-un comunicat al biroului de presă al municipalităţii, dat joi publicităţii.

O altă acţiune a inspectorilor a vizat identificarea rampelor clandestine de deşeuri de pe raza municipiului. De la începutul anului 2011 şi până în prezent au fost depistate mai multe depozitări de deşeuri în locuri neautorizate. În urma acţiunilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, iar amenzile date însumează 23.000 de lei.

Prin procesele verbale de constatare a contravenţiei au fost dispuse măsuri pentru evacuarea rampelor clandestine şi încheierea de contracte de salubritate, în cazul în care s-a constatat că deşeurile erau de origine menajeră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter