Politică

„Greii“ PDL nu vor lupte interne „cu sânge pe pereţi“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/20/raluca_turcan2342.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan nu ştie cine va candida la şefia PDL, dar consideră că această competiţie nu ar trebui să fie „un război cu sânge pe pereţi".

„Nu ştiu cine va candida. Nu ştiu ce fel de competiţie va fi. Eu îmi doresc un singur lucru: ca în această competiţie internă să nu fie un război, cum spuneau unii, cu sânge pe pereţi. Ar fi cea mai mare greşeală pe care ar putea să o facă PDL. În acelaşi timp nu vreau să fie o competiţie a intereselor personale, vreau să fie o competiţie a intereselor pentru partid. Sunt o mare susţinătoare a intereselor temeinice, şi nu heirupiste şi emoţionale sau de orgolii a problemelor din PDL. Dacă vrem să strigăm «revanşă» e foarte uşor. Foarte mulţi dintre noi am fi în situaţia sau în punctul în care am putea să strigăm «revanşă», dar nu e bine pentru PDL pentru că nu întotdeauna cei care strigă «revanşă» sunt şi cei merituoşi”, a spus sâmbătă, la Sibiu, Raluca Turcan, potrivit Mediafax.


Turcan nu este adepta eliminărilor din partid

În ceea ce priveşte discuţiile aprinse şi reacţiile din ultima vreme ale colegilor săi de partid, Turcan a subliniat faptul că „momentul şi locul în care se plasează diferiţi colegi sunt alese de ei" şi că nu este adepta excluderii acestora din PDL. „Niciodată nu am fost adepta eliminărilor din partid, ci am fost o susţinătoare a ocupării de fiecare a locului cel mai potrivit. Până la urmă, momentul şi locul în care se plasează diferiţi colegi de partid evident că sunt alese de ei şi nu pot eu să fac această selecţie, însă niciodată nu am fost adepta excluderii din PDL", a mai spus Turcan.

Ar putea fi condus PDL de o femeie?

Întrebată dacă este posibil ca PDL să fie condus de o femeie, Raluca Turcan a afirmat că nu se pune problema unor „discuţii sexiste", ci a performanţei şi a credibilităţii în interiorul, dar mai ales în exteriorul partidului. „Cred că PDL trebuie condus de oameni cu performanţă, oameni care să strângă alţi oameni în jurul lor, indiferent dacă este vorba de o femeie sau de un bărbat. Aici nu cred că se pune problema unei discuţii sexiste. Cred că se pune problema performanţei şi credibilităţii politice şi nu neapărat în interiorul partidului, cât în exterior. Pentru că forţa unui partid vine din capacitatea lui de a se raporta la electorat, la cetăţeni", a mai declarat Raluca Turcan, potrivit Mediafax.


Boc nu intenţionează să candideze la şefia partidului

Şi Elena Udrea a vorbit, la sfârşitul săptămânii trecute, despre posibili candidaţi la şefia PDL. Ea a precizat că „ar fi bine ca Emil Boc să revină în conducerea PDL“. Întrebat cum comentează declaraţia colegei sale de partid, fostul preşedinte al PDL a spus că este şi va rămâne „un pedelist pur sânge" şi că se va implica în susţinerea partidului, însă nu intenţionează să candideze la şefia acestuia, preocuparea sa de bază rămânând Primăria Cluj-Napoca. „Evident, preocuparea mea de bază este Primăria Cluj-Napoca, dar voi pune umărul la ceea ce înseamnă PDL. Nu intenţionez să candidez la preşedinţia partidului, dar asta nu înseamnă că nu voi pune umărul să susţin partidul în orice demers pe care îl va decide în orice for al lui. Sunt şi voi rămâne un pedelist pur sânge şi mă voi implica în susţinerea partidului", a spus Emil Boc.

Vă reamintim că PDL a avut în 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013. Democrat liberalii ar urma să stabilească atunci organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter