Politică

Un nou acord pentru deşeuri

<p>Proiectul centrului de deşeuri aşteaptă finanţarea.</p>

Membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, asociaţie constituită de Consiliul Judeţean Cluj împreună cu cele 81 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, s-au întrunit ieri în Adunare Generală.

Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi au fost aprobarea „Planului Anual de Evoluţie a Tarifelor”, conform rezultatelor estimative ale Analizei cost-beneficiu, precum şi aprobarea cofinanţării proiectului privind managementul integrat al deşeurilor. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj are ca principal obiectiv implementarea şi monitorizarea derulării proiectelor de investiţii în infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului de salubrizare al localităţilor, inclusiv realizarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Cluj”, prin accesarea de fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 76,4 milioane de euro.


„Importanţa deosebită a şedinţei de astăzi (ieri – n.r.) a Asociaţiei Eco-Metropolitan Cluj este determinată de faptul că aceasta a fost ultima etapă înaintea trimiterii aplicaţiei aferente proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj la Comisia Europeană. Suntem extrem de satisfăcuţi că am reuşit să întrunim consensul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, finalizând astfel cu succes întreaga documentaţie a acestui proiect de o importanţă deosebită pentru judeţul Cluj. Am marcat astfel o etapă esenţială în demersul de realizare la standarde europene a unui sistem integrat de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor menajere din întreg judeţul Cluj. Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil Comisia Europeană să aprobe finanţarea, astfel încât, în perioada imediat următoare să putem demara efectiv lucrările. O primă etapă în acest sens o reprezintă construcţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica.

Ultimele Stiri
abonare newsletter