Politică

Dorin Florea spune că Udrea este "un exemplu" şi s-ar bucura să fie în conducerea PDL

<p><strong><img src="http://monitorulcj.ro/documente/stories/2012/10_octombrie/02/05-ministere--elena_udrea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea spune că în PDL există destui oameni valoroşi şi capabili şi că el s-ar bucura ca Elena Udrea să se regăsească în conducerea partidului, aceasta fiind "un camarad", "un exemplu pe care ar trebui să-l ia mulţi" şi "o femeie foarte inteligentă şi foarte isteaţă".

Florea a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în partidul său sunt foarte mulţi oameni valoroşi şi capabili şi că a propus, în urmă cu o zi, ca liderii care au fost miniştri să fie cooptaţi în echipa de monitorizare a Guvernului şi le-a cerut tuturor colegilor să-şi exprime punctul de vedere "tocmai pentru a rămâne o echipă", transmite corespondentul Mediafax.

"Oameni capabili sunt în PDL. În partid sunt foarte mulţi oameni valoroşi, important e ca în această perioadă PDL să rămână un partid unit şi disciplinat, în care fiecare să discute în interior. I-am rugat să vină, să-şi exprime punctul de vedere, tocmai pentru a rămâne o echipă. Acutizarea duce la anumite fracturi, supărările acestea nu sunt bune. Chiar dacă se spun lucruri ferme", a declarat Florea.

El a adăugat că "PDL la un moment dat a constituit o oaste de strânsură" şi este normal ca acum să se facă o analiză în organizaţiile slabe, să fie ascultaţi şi primarii şi consilierii partidului, pentru că "dacă tot s-a pornit, să se facă curăţenie".

El a adăugat că preşedintele partidului, Vasile Blaga, a spus clar că nu se cramponează de funcţie şi crede că atât acesta, cât şi Elena Udrea sunt "oameni necesari într-un partid responsabil".

Florea a spus că s-ar bucura ca Udrea să se regăsească în conducerea partidului, întrucât este "un camarad", "un exemplu pe care ar trebui să-l ia mulţi" şi "o femeie foarte inteligentă şi foarte isteaţă".

"Doamna Udrea, indiferent ce ştiu unii sau cât de mult a fost distorsionat prezentată, vă spun punctul meu de vedere - şi vă spun că eu politică n-am făcut pe interese sau să fiu slugoiul cuiva, să duc servieta cuiva, am făcut-o cu ochii larg deschişi. Pot să vă spun că e una dintre cele mai frumoase experienţe pe care le am, ca şi coleg - coleg, tovarăş de partid, nu în sensul comunist, ci în sensul de camarad.", a spus Florea.

Florea a precizat că nu vrea să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, considerând că preşedintele unui partid trebuie să fie din Bucureşti. "Nu se poate face politică din teritoriu şi grandomania nu mi-a atins neuronii semnificativ. Nu am ce căuta, pentru că am un mandat cu târgumureşenii pe care mi-l respect şi nu pot să fiu în avion toată ziua, să plec la Bucureşti. Aşa ceva nu pot şi atunci, decât să încurc lumea, mai bine spun din start", a arătat Florea.

abonare newsletter