Politică

PER va anunţa candidaţii pentru alegerile locale din 2012 până în luna iunie

<p />Partidul Ecologist Român (PER) a început reorganizarea filialelor locale şi, până în luna iunie, va anunţa candidaţii pentru alegerile locale din 2012, a declarat, joi, preşedintele partidului, Dănuţ Pop.

Acesta a spus că săptămâna trecută a făcut deja o evaluare la unele filiale şi acolo unde membrii şi conducerile nu au corespuns criteriilor ecologiştilor au fost făcute şi excluderi din partid.

'Candidaţii pentru alegerile locale vor fi anunţaţi în cadrul unui consiliu naţional al partidului. În toamnă, o să pregătim candidaţii pentru alegerile parlamentare', a mai spus Pop.

În cadrul conferinţei săptămânale de presă, prim-vicepreşedintele PER, Viorel Pană, a cerut continuarea proiectelor de investiţii demarate la nivelul Capitalei, criticând recentele întâmplări din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) când nu a fost votat proiectul de buget cu sumele necesare acestor investiţii.

'Ne-am gândit să lansăm o solicitare către CGMB de a se respecta interesul cetăţenilor, ca toate investiţiile demarate să fie duse la final şi să fie lăsate la o parte disputele politice', a spus Viorel Pană.

Liderul ecologiştilor a spus că aceste proiecte nefinalizate nu vor fi în interesul bucureştenilor, ci în favoarea unui grup de oameni.

Prim-vicepreşedintele PER a ţinut să sublinieze încă o dată că în ultimii douăzeci de ani, în România, nu s-a mai vorbit despre dezvoltare, strategii şi valori, iar răspunsul populaţiei faţă de această stare se materializează din nefericire prin plecarea specialiştilor peste hotare şi înregistrarea a peste 12.000 de cereri de obţinerea cetăţeniei maghiare, care au fost aprobate.

'Toate aceste situaţii confirmă incapacitatea guvernanţilor de a oferi soluţii pentru stimularea angajaţilor de a rămâne pe piaţa formei de muncă din România. Pentru prima dată în istoria României sindicatele şi patronatele şi-au dat mâna pentru a contesta Codul Muncii, iar profesorii şi studenţii contestă la unison Legea educaţiei', a completat Viorel Pană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter