Politică

Mircia Giurgiu este indecis în privinţa moţiunii de cenzură şi susţine protestele sindicaliştilor

<p>Deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat, joi, pentru AGERPRES, că se va decide în ziua moţiunii de cenzură dacă va vota împotriva Guvernului, la asumarea răspunderii pe Codul muncii, şi şi-a exprimat susţinerea pentru protestele sindicale.</p>

''O să văd câte amendamente vor fi acceptate - cred că niciunul - şi decizia o să o iau în ziua votului. (...) Atâta vreme cât urmează să fie afectaţi absolut toţi salariaţii din România în urma acelui proiect de cod al muncii care va fi asumat de Guvern, cu siguranţă că o să am o problemă în ziua votului'', a menţionat deputatul PDL.

El spune că este posibil să participe inclusiv la mitingurile sindicale, în funcţie de timpul pe care-l va avea, dar a subliniat că oricum susţine protestele sindicaliştilor.

''Oricum eu îi susţin, o să depun amendamente împreună cu BNS şi după ce Guvernul va analiza acele amendamente o să iau decizia cum o să votez. Cred în continuare că putea fi dezbătut acest proiect de lege în Parlament, e foarte important şi sunt convins că s-ar fi găsit soluţii în comisiile de specialitate ale celor două camere, în plen. De asemenea, puteau fi invitaţi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, ai societăţii civile, fiindcă la urma urmei partenerii sociali din păcate au fost excluşi, nu s-a ţinut cont de părerile lor. Am ajuns să fie un cod al muncii care nu e agreat nici de patronate, nici de sindicate'', a mai spus Mircia Giurgiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter