Politică

Garanţii stricte pentru pista de 2.100 m

<p><a href="index.php" target="_blank"><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/03_ziua/aeroport-scari-avion.jpg" border="0" alt="scări de avion pe aeroport" style="float: left; margin: 2px 5px;" />monitorul</a> vă prezintă specificaţiile din caietul de sarcini cu privire la garanţiile solicitate executantului pistei.</p>

Firma care va câştiga licitaţia pentru construirea primilor 2.100 de metri ai noii piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca va trebui să se oblige la respectarea unei perioade de garanţie de minim 36 de luni de la data recepţiei la terminarea lucrărilor, se specifică în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziţie publică.

De asemenea, executantul va răspunde, potrivit obligaţiilor ce îi revin, pentru viciile ascunse ale construcţiei, ivite într-un interval de 10 ani de la recepţia lucrării, precum şi după împlinirea acestui termen, pe toată durata de existenţă a construcţiei, pentru viciile structurii de rezistenţă rezultate din nerespectarea normelor de execuţie în vigoare la data realizării ei.


Reparaţii urgente în caz de degradare a pistei

În cazul apariţiei unor defecţiuni sau degradări care afectează sau periclitează siguranţa traficului aerian, în perioada de garanţie, executantul are obligaţia ca în maxim o oră de la constatarea defecţiunii ori degradării să înceapă lucrările de remediere. Lucrările vor trebui finalizate în cel mai scurt timp posibil.

Dacă siguranţa traficului aerian nu e afectată, executantul va avea obligaţia de a lua măsurile de remediere, înlăturare, înlocuire a defecţiunilor sau degradărilor în maxim 10 zile.


43 de firme interesate

Licitaţia recent lansată de Consiliul Judeţean pentru realizarea pistei de 2100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a atras deja interesul a peste 43 de societăţi comerciale, atât din ţară, cât şi din străinătate.Valoarea estimată a contractului este de 39,9 milioane de euro, modalitatea de finanţare fiind din fonduri proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii. Vă reamintim că termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este data de 4 aprilie, documentaţia fiind disponibilă la sediul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 aprilie. Anul trecut, Consiliul Judeţean a scos la licitaţie lucrările pentru întreaga lungime a pistei de 3500 de metri, iar metoda de finanţare aleasă a fost creditul furnizor. La licitaţie s-a prezentat un singur ofertant, firma bucureşteană Romstrade, a cărei ofertă nu a fost pe placul administraţiei judeţene.

abonare newsletter