Politică

Primărie şi dispensar în comuna Căianu

<p>O primărie nouă, în valoare de peste 700.000 de lei, va fi construită în comuna Căianu.</p> <p>Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a eliberat mai multe autorizaţii de construire şi certificate de urbanism necesare realizării unor lucrări de construcţie în comunele clujene.</p> <p>Pentru comuna Căianu a fost eliberată autorizaţia de construire necesară execuţiei unui nou sediu pentru primărie. Construcţia, în valoare totală de peste 700.000 de lei, va fi ridicată pe locul fostului sediu al primăriei şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 496 mp. Tot pentru comuna Căianu a fost eliberată şi autorizaţia de construcţie necesară lucrărilor de execuţie a unui dispensar cu farmacie, în valoare totală de 524.600 de lei. Lângă această clădire va mai fi ridicată încă una, unde vor fi adăpostite un depozit de lemne care va deservi centrala termică şi o fosă septică. Dispensarul, cu o suprafaţă desfăşurată de circa 355 mp, va cuprinde trei cabinete, un salon de tratament şi o sală de aşteptare şi va fi racordat la toate utilităţile existente în zonă: apă, energie electrică şi telefonie.</p>

Conductă de apă potabilă între Cluj şi Hida

De asemenea, a fost eliberat şi certificatul de urbanism necesar realizării studiului de fezabilitate pentru construirea conductei de apă potabilă care va lega municipiul Cluj-Napoca de comuna Hida din judeţul Sălaj. Traseul conductei va urmări drumurile de exploatare din municipiul Cluj-Napoca şi localitatea Chinteni, iar de pe teritoriul administrativ al localităţii Deuşu, traseul conductei va urmari DJ 109 A, spre localităţile Băbuţiu, Şoimeni (comuna Vultureni), Aşchileul Mare şi Aşchileul Mic (comuna Aşchileu) până la ieşirea din judeţul Cluj. Această lucrare este parte componentă a proiectului “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj”, a cărui valoare totală este de 196,9 milioane de euro. În acest proiect, finanţarea Uniunii Europene este de 74%, restul sumei fiind asigurate de Guvernul României (11,3%) şi de autorităţile locale (1,9%), dar şi prin creditul contractat de Compania de Apă „Someş”(12,8%).

„Eliberarea acestor autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism reprezintă o serie de paşi concreţi în demersul nostru mult mai larg care vizează modernizarea satelor judeţului şi reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de mediul urban. Ne propunem să îndeplinim acest obiectiv atât prin furnizarea unor servicii de sănătate sau ale administraţiei publice locale într-un cadru optim, cât şi prin introducerea unor elemente de infrastructură absolut necesare cum este şi alimentarea cu apă”, a ţinut să arate şeful forului judeţean, Alin Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter