Politică

Opoziţia nu mai poate de grija RADP

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/23_ziua/cl-sed-cons-local.jpg" border="0" alt="Consiliul Local Cluj-Napoca" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Regia are în acest moment conturile blocate după ce a pierdut un proces cu firma care a administrat patinoarul din Gheorgheni.</p> <p>Consilierii locali au aprobat, în şedinţa ordinară de ieri, bugetele pe anul 2011 ale celor trei regii aflate în subordine – Regia Autonomă de Termoficare (RAT), Regia Autonomă de Transport Urban Călători (RATUC) şi Regia de Administrare a Domeniului Public (RADP).</p>

Cu această ocazie, consilierii PNL şi PSD au ţinut să atragă atenţia asupra faptului că RADP are conturile blocate ca urmare a unui proces cu societatea GPI Turism din Zalău. Mai mult, consilierul PNL Steluţa Cătăniciu a acuzat conducerea RADP că nu s-a apărat aşa cum trebuia în procesul cu firma GPI, motiv care a dus la pierderea procesului şi la blocarea conturilor.

Firma GPI Turism a încheiat în anul 2005 un contract cu RADP pentru administrarea patinoarului din cartierul Gheorgheni, însă regia l-a reziliat înainte de termen. Ulterior, GPI a câştigat în instanţă despăgubiri în valoare de 3 milioane de lei, motiv pentru care, la ora actuală, conturile RADP sunt blocate.


„Vreau să ştiu dacă juriştii RADP au fost prezenţi în instanţă pentru a reprezenta interesele Regiei. Vă rog să-mi spuneţi numele juristului care a reprezentat RADP în procesul pe care l-aţi pierdut”, i-a solicitat Steluţa Cătăniciu directorului RADP, Ioan Morocăzan. Acesta a răspuns că RADP a fost reprezentată în instanţă de juriştii proprii, fără a avansa însă vreun nume.

Cătăniciu a plusat însă, menţionând că RADP avea la momentul procesului un singur jurist, angajat cu o normă de două ore. „Aveaţi un singur jurist care era angajat cu două ore. Acel jurist mai avea un contract de opt ore la Drumurile Naţionale. Nu aveaţi nici director economic, nici director tehnic, i-aţi dat pe toţi afară”, a arătat Cătăniciu.


La rândul său, consilierul PSD Remus Lăpuşan l-a întrebat pe directorul Ioan Morocăzan dacă zvonurile conform cărora a angajat o firmă de avocatură care să apere interesele regiei contra unui onorariu de 50.000 de euro sunt reale. „Avem o firmă de avocatură, dar nu este vorba despre un onorariu de 50.000 de euro. Este vorba despre o sumă mult mai mică, dar nu v-o pot spune exact pentru că am încheiat un contract de confidenţialitate”, a precizat Morocăzan.

Consilierii locali au cerut o informat exactă asupra situaţiei proceselor în care este implicată RADP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter