Politică

Licitaţia pentru deşeuri, contestată

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/22_ziua/radu-bica-deseuri.jpg" border="0" alt="Radu Bica, vicepreşedintele CJ" title="„Eu cred că este vorba despre rea voinţă din partea celor care au depus contestaţia”, e de părere „Eu cred că este vorba despre rea voinţă din partea celor care au depus contestaţia”, e de părere Radu Bica, vicepreşedintele CJ * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Contestaţia depusă pe ultima sută de metri de către consorţiul situat pe locul 2 este văzută de CJ ca fiind dovadă de rea voinţă.</p> <p>Licitaţia privind construirea noului centru de deşeuri al Clujului a fost contestată ieri, în ultimul moment, de consorţiul care s-a clasat pe locul al doilea.</p> <p>Săptămâna trecută, asocierea dintre societăţile Hidroconstrucţia, Iridex Group şi Argif Proiect, care au oferit o sumă de 103,01 milioane de lei fără TVA pentru construcţia centrului de deşeuri, a fost declarată câştigătoare a licitaţiei de către comisia de evaluare a Consiliului Judeţean. Ieri însă, cu patru ore înainte de expirarea termenului, unul din perdanţii licitaţiei, clasat pe locul doi, a contestat procedura.</p>

„Astăzi (ieri  - n.r.), la ora 12, a fost depusă o contestaţie de către consorţiul format din Confort SA, Atzwanger SPA, Ladurner Impianti SRL şi Vel Service SA, care s-a clasat pe locul doi în ceea ce priveşte oferta financiară. Termenul pentru depunerea de contestaţii expiră tot astăzi (ieri – n.r.) la ora 16. Contestaţia se referă la faptul că membrii comisiei de licitaţie nu sunt specialişti în evaluarea ofertei tehnice, ceea ce este total greşit. În România nu există specialişti în construirea de centre de deşeuri. Această licitaţie se referă la ridicarea unui centru care este o construcţie civilă ca oricare alta. Noi avem ingineri specializaţi în construcţii, de aşa ceva este nevoie”, a declarat pentru monitorul vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi totodată şeful comisiei de evaluare, Radu Bica.

Mai mult, Bica consideră că depunerea contestaţiei pe ultima sută de metri denotă o rea voinţă din partea contestatarilor.


Răspunsul CNSC, aşteptat în 10 zile

În termen de zece zile, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) va trebui să emită o decizie cu privire la contestaţia Confort SA, Atzwanger SPA, Ladurner Impianti SRL şi Vel Service SA. Consorţiul amintit a propus un preţ de 107, 5 milioane de lei fără TVA la licitaţia care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. La licitaţie s-au mai înscris: Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro şi Unio SA Satu Mare, Strabag AG şi ACI Cluj (societatea care se află în fruntea consorţiului care construieşte noua arenă sportivă a judeţului) şi Mesogeos SA Atena.

abonare newsletter