Politică

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, în vizită la Băile Sărate Ocna Mureş: „Peste 250.000 de vizitatori s-au bucurat de beneficiile apelor de aici”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat duminică Băile Sărate din Ocna Mureş, bază de agrement dată în folosinţă anul trecut, în urma unui parteneriat între administraţia locală şi cea judeţeană.

Președintele PNL Nicolae Ciucă, alături de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel (în stânga), în vizită la Băile Sărate Ocna Mureș. Foto: Ion Dumitrel | Facebook Președintele PNL Nicolae Ciucă, alături de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel (în stânga), în vizită la Băile Sărate Ocna Mureș. Foto: Ion Dumitrel | Facebook

 

 


Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat duminică Băile Sărate din Ocna Mureş, bază de agrement dată în folosinţă anul trecut, în urma unui parteneriat între administraţia locală şi cea judeţeană, conform Agerpres.ro

 


„Domnul preşedinte Nicolae Ciucă a vizitat astăzi Băile Sărate de la Ocna Mureş. Baza de tratament şi agrement, cea mai modernă investiţie publică în domeniul balnear din România, pune în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei, Ocna Mureş devenind un punct de reper în peisajul turistic şi balnear naţional”, a anunţat, duminică, pe pagina sa de socializare, liderul liberalilor din Alba, Ion Dumitrel.

Foto: Ionel Nicolae Ciucă - Facebook

„Prin conlucrarea Consiliului Judeţean Alba cu Consiliul Local Ocna Mureş, acest complex balnear a revenit pe harta turismului naţional, după mulţi ani de uitare şi degradare. În anul trecut, peste 250.000 de vizitatori s-au bucurat de beneficiile apelor de aici. Cu fonduri europene, se vor finanţa lucrări pentru extindere, îmbunătăţire a calităţii serviciilor şi pentru utilizarea energiei regenerabile”, a menţionat Nicolae Ciucă.


Liderul PNL a arătat că acest complex balnear este „un exemplu de succes” al administraţiilor locale liberale. „Creşterea calităţii vieţii, crearea de noi locuri de muncă şi stimularea climatului economic local sunt principalele obiective ale aleşilor PNL”, a conchis preşedintele formaţiunii.

Foto: Ionel Nicolae Ciucă - Facebook

La Ocna Mureş s-a făcut turism balnear timp de peste un secol, până în urmă cu două decenii. Erau tratate aici afecţiuni reumatice, locomotorii, neuropsihice şi ginecologice.


Construite în 1897, în timpul Imperiului Austro-Ungar, cu implicarea baronilor Solvay şi Teleki, „Băile Sărate” au rezistat mai bine de o sută de ani, până în 2012, când au dispărut fizic.

Foto: Ionel Nicolae Ciucă - Facebook

Complexul a intrat în posesia statului român în 1945, atunci când a avut loc o revizuire cadastrală. Format din centru medical, clădiri de tratament, două hoteluri, restaurant, ştrand, sere, dependinţe şi terenuri, complexul a fost vândut în 2002 de către autorităţile locale din acea vreme unei persoane private contra unei sume de doar 80.000 de lei, cu obligaţia cumpărătorului de a investi 3,6 milioane de lei în vederea reabilitării obiectivului. Deşi construcţiile erau vechi de peste un secol, acestea nu erau clasificate ca monument istoric, iar investitorul privat le-a demolat.


Noul complex este o investiţie de 7 milioane de euro a Consiliului Local Ocna Mureş şi a Consiliului Judeţean Alba. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă: „Se cuvine să vorbim din nou şi cu mai multă forţă despre patriotism, despre iubirea de patrie”

Susținere pentru valorile europene și Schengen pentru România: Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu lideri europeni și s-a adresat Congresului PPE

Ultimele Stiri
abonare newsletter